AKTUELNO

Crvena zvezda je stari - novi šampion države!

Tim sa Malog Kalemegdana je i u trećem meču finala plej-ofa pregazio ekipu FMP-a (87:57) i osvojio treću državnu titulu zaredom, a 18. u istoriji.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ognjen Dobrić sa 25 poena koji je dobio i epitet najboljeg strelca i najkorisnijeg igrača finala. Nemanja Dangubić je ubacio 16 poena. Kod gostiju, po 13 poena ubacili Aleksa Radanov i Ajzea Ostin.

Crveno-beli su otvorili meč kao da imaju samo 10 minuta da dođu do pobede i tiotulu treće u nizu prvaka Srbije. napravili su seriju 13:0, pa 17:2, prednjačio je Dobrić koji je nemilosrno punio koš "pantera", pa je prvak ABA lige nakon prve četvrtine zaosta rešio pitanje pobednika. Dobio je prvu deonicu sa 30:9 i bilo je jasno da će se gosti samo napatiti tokom preostale tri četvrtine.

Pročitajte još: JEDNA RUKA NA PEHARU! Zvezda savladala FMP u Železniku

Dobrić je nastavio sa kanonadom do kraja poluvremena, nemilosrdno je zatpavao koš FMP-a koji je nakon prvog poluvremena gubio 46:24. Dao je 22 poena za 13 minuta, uz šut za dva poena 6/7, za trojku 3/4.

Ništa se što se tiče odnosa snaga nije promenilo ni tokom drugih 20 minuta igre. Crveno-bela mašina je mljela protivnika do kraja. Radonjićevima pulenimam nije palo na pamet bar malo da prikoče, gazili su rivala bez imalo milosti pa je na kraju bilo 87:57.

#KK Crvena zvezda

#Pobeda

'