AKTUELNO

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić, posle oporavka od teške saobraćajne nesreće, rekao da je da jedva čeka da se vrati na teren.

Centar crveno-belih sredinom jula doživeo saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio teške povrede glave i grudnog koša.

- Dobro sam, hvala na pitanju. Oporavak je prošao dobro, ja sam zadovoljan, svi u klubu su zadovoljni. Sada čekamo povratak na teren. Još uvek nisam počeo da treniram sa ekipom, tek sam počeo da se uvodim. Za nekoliko nedelja ću se priključiti timu - rekao je Kuzmić Tanjugu.

Na pitanje je da li je uzbuđen što se vratio u klub u čijem dresu je odigrao najbolju sezonu u karijeri, Kuzmić je odgovorio:

- Posle svega, pomislim koliko je neopisivo. Svakako, jedva čekam da istrčim teren - naveo je on.

Kuzmić je u periodu posle nesreće dobio veliku podršku javnosti, ali i navijača Crvene zvezde.

- Kroz poslednja dva meseca navijači su mi pružili odličnu podršku, što mi dosta znači. Pre svega toga nisam bio svestan, tek posle svega toga postao svestan kolika je to podrška. Svakako u novoj sezoni ta podrška će biti od velikog značaja za sve utakmice koje budemo igrali kod kuće - istako je Kuzmić.

Bivši igrač Real Madrida istakao je da klub sa Malog Kalemegdana ima dobar tim, ali da mora ozbiljno da pristupi svakom meču u svakom takmičenju.

- Mislim da imamo odličnu ekipu, ali svakako treba da se koncentrišemo na svaku utakmicu, da ništa ne prričamo unapred. U svakom takmičenju, pa i u Evroligi, želimo da budemo konkurentni. Imamo dobru ekipu, nadam se da će sezona proći bez povreda i da idemo iz utakmcie u utakmicu. To je najpametnije što možemo da uradimo - rekao je on.

Aktuelni regionalni i srpski šampion novu sezonu počinje u četvrtak nastupom u Superkupu ABA lige, a u četvrfinalu igraće sa ekipom Primorske.

- Ne znam da li ću putovati sa timom u Zagreb, to čekam da stručni štab odluči - zaključio je Kuzmić.

#Košarka

#Ognjen Kuzmić

'