AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se danas na Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, pošto je u poslednjem kolu kvalifikacione Grupe L u Beogradu pobedila Izrael sa 97:76 (26:18, 23:15, 18:17, 30:26).

Srbiju su predvodili Vladimir Lučić sa 22 poena i Dragan Milosavljević sa 20 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Miloš Teodosić postigao je 11 poena uz devet asistencija, Nikola Milutinov dodao je 10 poena, a Stefan Birčević devet.

U ekipi Izraela najefikasniji je bio Džejk Koen sa 16 poena.

Srbija je odlično počela meč i poenima Birčevića, Milosavljevića i Milenka Tepića povela sa 7:0 i tu prednost je čuvala sve do četiri minuta pre kraja prve deonice kada je Izrael izjednačio (13:13), ali to je praktično bilo sve što je gostujuća selekcija uspela da uradi. Nakon "trojke" Teodosića Srbija je stekla osam poena prednosti pred odlazak na prvi odmor, da bi potom u drugoj četvrini, nošena sjajnim Milosavljevićem, stigla i do maksimalnih plus 16.

Tačku na dobro prvo poluvremen izabranika Aleksandra Djordjevića stavio je Marko Simonović košem uz zvuk sirene i to je bila najava velikog slavlja reprezentacije Srbije (49:33).

Srbija je u istom ritmu počela i drugo poluvreme i posle samo četiri minuta igre i dve vezane trojke, Lučića i Birčevića, otišla na velikih plus 22 – 57:35.

Izrael je serijom 9:0 prišao na 13 poena zaostaka, ali je Srbija odbila taj napad i potom bez ikakvih problema privela meč kraju i sa više od 6.500 navijača proslavila plasman na Svetsko prvenstvo.

Srbija se skorom od sedam pobeda i pet poraza plasirala na Svetsko prvenstvo.

Iz Grupe L ranije su plasman izborile reprezentacije Grčke i Nemačke.

#Košarka

'