AKTUELNO

Košarkaški klub Partizan kažnjen je danas sa 10 hiljada evra zbog ponašanje publike na utakmici sa Monakom u Evorkupu.

- Ogromne svote novca odlaze u nepovrat umesto da budu uložene u napredak Partizana, stoga klub skreće pažnju svojim navijačima kako je krajnje vreme da svi zajedno iz grešaka nešto naučimo. Hajde da svoju energiju stavimo u službu Partizana i njegovog povratka u vrh regionalne i evropske košarke. Pokažimo da smo za to zreli - navodi se u saopštenju Partizana.

Partizan je kažnjen zbog pirotehnike i ubacivanja predmeta na teren na utakmici trećeg kola Evrokupa koja je igrana 15. januara u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Na iznos koji će Partizan morati da plati, kako se navodi, uticala je činjenica da je u pitanju ponovljeni slučaj nedoličnog ponašanja publike.

- Partizan još jednom želi da apeluje na svoje navijače da na ovaj način ne čine štetu klubu. Uprkos razumevanju za revolt koji pojedine situacije na terenu izazivaju, više je nego jasno da reakcije koje dovode do kažnjavanja kluba ne vode nikuda. Naprotiv, takve situacije postaju za klub neizdržive. Potpuno bez smisla je situacija u kojoj se klub bori da proda što više sezonskih i dnevnih karata, a da ostvareni prihod zapravo ne završi u klubu - dodaje se.

Partizan posle četiri kola Evrokupa ima po dve pobede i poraza, a u poslednja dva kola će dočekati Lijetuvos ritas i gostovati Albi.

#KK Partizan

#Liga evrope

'