AKTUELNO

Prvo su košarkaši Asvela odradili što je do njih, pobedili su Zenit u Sankt Peterburgu, a onda je Valensija ozbiljno shvatila utakmicu u Trentu i takođe trijumfovala, a zajedno su uklonili sve indirektne prepreke na Partizanovom putu do druge faze Evrokupa.

Večeras (20.00) će ispred crno-belih biti samo jedna direktna - Turk Telekom. Nju crno-beli mogu da sklone jedino ako pobede bar sa dva poena razlike isključivo u regularnom delu, jer se u završnoj tabeli ne uračunavaju rezultati posle produžetka. Minimalan trijumf, kao nerešen rezultat posle 40 minuta, ili bilo koji poraz Partizana, vrata Top 16 će otvriti turskom timu.

- Pripremamo se za utakmicu na najbolji mogući način. Turk Telekom ima sjajan, dobro popunjen sastav i prilično veliku rotaciju. Učinićemo sve što možemo da prođemo u narednu fazu takmičenja. Ali, ne zavisi sve od nas - kaže Andrea Trinkijeri, trener crno-belih, koji su sinoć osluškivali vesti iz Sank Peterburga i sa severa Italije.

U Partizanu, razmišljaju samo o pobedi nad Turk Telekomom, koji u Beograd nije doputovao bez ambicija. Kao i Beograđani, i turska ekipa je istakala jasno izraženu želju se iz "Pionira" vrati sa rezervacijom od bar još šest utakmica u Evrokupu ove sezone. Jedan od glavnih aduta joj je Vladimir Štimac, direktni rival Džoka Lendejla i Đorđa Gagića.

- Čeka nas velika utakmica. Spremni smo, znamo da moramo da povedimo. Moramo i da se pomolimo da drugi rezultati budu u našu korist. Što se tiče Štimca, možemo da ga branimo kada igrakju "pik". Veliki je, moramo da ga izbacimo sa posta - jasno pokazuje put Džok Lendejl.

ROLNE PAPIRA "TEŠKE" 2.500 EVRA

Neposredno pred poslednje kolo prve faze Evrokupa, na adresu Partizana je iz kancelarije Evrlige, pod čijom je kapom Evrokup, stigla uplatnica sa iznosom od 2.500 evra. Upravo toliko je klub iz Humske kažnjen zbog bacanja rolni navijača crno-belih na gostovanju njihovih ljubimaca u Vilerbanu prošlog utorka. Partizan je još jednom apelovao na navijače da večeras svoj tim bodre fer, sportski i da se uzdrže od bilo kakvih ispada koji mogu inicirati novo sankcionisanje crno-belih.

#KK Partizan

#Turska

'