AKTUELNO

Ona je istakla da su emotivno i fizičko pražnjenje jedina stvar zbog koje odlazi sa mesta selektora.

Odluku koju sam donela, saopštila sam predsedniku KSS-a Predragu Daniloviću. Iz poštovanja prema KSS-u želela sam da dođem iz Turske i saopštim to ovde, da vam pogledam u oči i kažem vam ovu tešku odluku da ne budem selektorka. Jedini razlog je emotivno i fizičko pražnjenje, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Marina Maljković.

Foto: Pink.rs

Maljković, koja je posle šest godina napustila klupu Srbije s kojom je ostvarila najveće uspehe u istoriji srpske ženske košarke – titulu prvaka Evrope 2015, bronzu na Olimpijskim igrama 2016, zahvalila se svima, a posebno igračicama, ne samo onima koje su uzele medalju već i onima koje su bile na pripremama sa reprezentacijom, dodavši da joj je žao što neće sarađivati sa košarkaškom legendom - Daniloviće.

Foto: Pink.rs

-Najvažnije je da ovo nije moj odlazak iz ćenske košarke u Srbiji. Želim da ovi rezultati, koje smo pravili ne budu samo bljesak. Vodim Pokret za žensku košarku koji je besplatan i želim da do kraja ove godine imamo 1.000 - rekla je Maljković.

Danilović je rekao da ova vest nije baš nalepša za Novu godinu, ali da Maljkovićevu u potpunosti razume, zahvalivši joj se na rezultatima i uspesima koje je postigla.

-Žao mi je što nećemo sarađivati, ali nažalost, život profesionalaca je takav - sve u roku službe - zaključio je on.

N.Petričević/Č.N.

#Košarka

#Marina Maljković

#Ostavka

#Predrag Danilović

#selektorka

'