AKTUELNO

Mladi francuski košarkaš Matijas Lesor pojačao je centarsku liniju Crvene zvezde, saopštio je danas prvak Srbije i Jadrana.

Lesor, jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope, potpisao je trogodišnji ugovor sa crveno-belima u koje dolazi iz francuskog Nantera.

Ovaj 22-godišnji košarkaš, visok 206 cm i težak 110 kilograma, u odmovini je igrao za Šalon i Nanter, gde je prošle sezone prosečno beležio 11 poena i sedam skokova prosečno po utakmici.

Liverpul: Odbijena Barselona, Kutinjo definitivno ostaje naš

Lesora je na poslednjem NBA draftu izabrala Filadelfija u drugoj rundi kao 50. pika.

Sportski direktor Crvene zvezde Davor Ristović izjavio je da je Lesor ulaganje u budućnost.

"Posebno sam zadovoljan činjenicom da je Lesor izabrao Crvenu zvezdu, iako je imao ozbiljne ponude nekoliko evroligaša. Ogroman je potencijal i očigledno je prepoznao da će da napreduje u dresu Zvezde, jer su prethodnih sezona na toj poziciji izvanredno igrali Marjanović, Cirbes, Kuzmić... Formiramo mlad izuzetno kvalitetan tim, koji će sigurno napredovati kako vreme odmiče i sa te strane očekujemo strpljenje", rekao je Ristović za klupski sajt.

Crvena zvezda je pre Lesora ovog leta dovela Džejmsa Feldina, Marka Kešelja, Stefana Jankovića, Nikolu Jovanovića i Nikolu Radičevića.

#KK Crvena zvezda

#Košarka

#Matijas Lesor

'