AKTUELNO

Đorđević je na okupljanju reprezentacije u beogradskom hotelu Kraun Plaza pred Evropsko prvenstvo u Istanbulu rekao da ova generacija zaslužuje dobar rezultat.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da se nada da će Istanbul da bude srećan grad na Evropskom prvenstvu za nacionalnim tim, kao što je bio Bogdanu Bogdanoviću i Nikoli Kaliniću kada su osvojili trofej Evrolige u dresu Fenerbahčea u maju.

- U novom-starom smo izdanju, svi se poznajemo mnogo dobro. Ne želim da stavljam veliki pritisak pred igrače, naš karakter nam ne dozvoljava da ambicije budu manje nego što je osvajanje medalja. Ova generacija zaslužuje da kruniše sve dobrim rezultatom - rekao je Đorđević na okupljanju u beogradskom hotelu Kraun Plaza.

On je poručio da ekipa ima veliko iskustvo sa prethodnih takmičenja.

- Istanbul je doneo sreću nekim našim igračima ove godine, nadam se da će i reprezentaciji - naveo je on.

Foto: Tanjug

Kao glavne konkurente na Evropskom prvenstvu označio je selekciju Španije.

- Dolaze u najjačem sastavu, braća Gasol ih predvode. Tu je i Francuska koja je oslabljena zbog izostanka pojedinaca, ali ih selektor Kole vodi sedam godina. Konkutenti su i Litvanci, Grci sa Adetokumbom... - kazao je selektor.

Krilni košarkaš Marko Simonović nada se novom uspešnom letu u državnoj selekciji.

- Novo leto je ispred nas. Svi smo maksimalno motivisani, daćemo maksimum i nadam se da ćemo uz sreću napraviti veliki rezultat - zaključio je Simonović.

Košarkaši Srbije na EP, koje se održava od 31. avgusta do 10. septembra, igrati u D grupi sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

#Aleksandar Đorđević

#Košarka

'