AKTUELNO

Novi predsednik ABA lige pričao je o osnivanju nove regionalne lige, ali i o Crvenoj zvezdi.

Košarkaška ABA liga od sledeće sezone imaće i drugu ligu, odnosno ligu u kojoj će učestvovati 12 ekipa, odnosno po dve ekipe iz svake države u regionu.

Novi predsednik ABA lige postao je Nebojša Čović, koji je o ovoj temi pričao u Jutarnjem programu TV Pink.

Foto: TV Pink

On je istakao da će formiranje ABA 2 lige doprineti kvalitetu, ali i ekspanziji centara košarka u rfegionu.

- Ovo je ideja koja traje dve ili tri godine. Druga liga bi trebalo da ima 12 klubova, po dva kluba iz svake države. Za sada to su Dinamik i Borac iz Srbije, Krka i Roveška su iz Slovenije, iz Hrvatske bi trebalo da budu Šibenik i Split. Mislimo da korz ovu ligu vratimo centre u regionu. Mislim da ćemo uspeti u tome - rekao je Čović.

Planirano je da šampion ove, novoformirane lige, ide u prvu ABA ligu.

- Prvak ABA 2 lige ide u ABA 1 ligu, takođe, poslednji iz prve ide u drugu. Takva je čitava forma, i obezbeđuje se veće interesovanje i kvalitet. Borba će biti velika, a samim tim i publika će puniti dvorane - dodao je predsednik KK Crvena zvezda.

Zvezda je u procesu formiranja tima, Gudurić odlazi

Predsednik KK Crvena zvezda istakao je da će iz Zvezde biti još odlazaka, ali da crveno-beli formiraju novi tim.- Veliki broj igrača koji su otišli, bio je planski. Sada smo u procesu formiranja novog tima. Borićemo se da osvojimo sve tri krune: Kup Srbije, ABA ligu i domaću ligu. Odlazi nam i Gudurić, obeštećenje je milion evra, i još 20 % kada bude odlazio iz Fenera - rekao je Čović i dodao da se svim igračima zahvaljuje na onome što su pružili za Crvenu zvezdu prošle sezone.

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se kako bi počela pripreme za Evropsko prvenstvo, a ono što je tema o kojoj svi pričaju već nedeljama, svakako je neigranje Nikole Jokića.

Foto: TV Pink

- Ja sam 1995. godine izabran za predsednika KSS Jugoslavije, ali smo se i pored odličnih rezultata susreli sa velikim brojem otkaza igrača pre OI u Atlanti 1996. godine. Ne možete ljudima stajati na putu sreće. Drugačija je situacija, Jokić bi trebalo da potpiše prvi ugovor i verovatno se tu pita i klub - iskren je on.

Na kraju je istakao da Srbija ima sjajne šanse na predstojećem takmičenju.

- Mislim da imamo sjajan tim, i da ćemo ostvariti odličan rezultat - zaključio je Čović.

N. P.

#KK Crvena zvezda

#Marko Gudurić

#Nebojša Čović

'