Info
ZABAVAAKTUELNO
globaltel

sport

Denver neće praviti problem Jokiću da igra za Srbiju


Košarkaški savez Srbije saopštio je danas da NBA ligaš Denver neće praviti probleme Nikoli Jokiću da zaigra za državni tim na prvenstvu Evrope u Turskoj i na taj način prekinuo spekulacije koje su se prethodnih dana pojavljivale u medijima.


KSS je na zvaničnom sajtu objavio dopis potpredsednika Denvera Arturasa Karnišovasa, nekadašnjeg litvanskog reprezentativca, u kojem jasno piše da taj klub ne može i neće stopirati Jokića da igra za reprezentaciju, kao i da je na tu temu već razgovarao sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem.

Autor: Tanjug AP

"Nijedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima zabrani igranje za nacionalne timove iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u klubove mnogo bolji i zreliji. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za medalja - ističe se u saopstenju KSS koje je potpisao predsednik Predrag Danilović, uz konstataciju da se na ovaj nacin završava sa komentarima na ovu situaciju.

Komentari • 0


povezane vesti