AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu Cedevitu 81:66 (16:27, 29:17, 21:10, 15:12) i poveli sa 1:0 u prvom meču finalne serije plej-ofa ABA lige.

Crvena zvezda je u punoj dvorani Aleksandar Nikolić stekla vođstvo na putu ka odbrani titule na Jadranu, sigurnom partijom, iako je imala 15 poena minusa, ali bez problema nadoknadila razliku.

Najefikasniji na meču bio je Zvezdin najbolji igrač ove sezone Čarls Dženkins sa 20 poena, Ognjen Kuzmić i Nejt Volters dodali su po 14, Milko Bjelica 13, dok je kod Zagrepčana Marki Tomas ubacio 14.

Foto: Beta

Drugi meč dva tima igra se sutra od 18.30 sati, takođe u "Pioniru".

Cedevita je mnogo bolje ušla u meč, povela 8:0, Zvezda se mučila u napadu na startu, pa su gosti stekli dvocifrenu prednost koja je iznosila 15 razlike u prvoj deonici.

Tim Dejana Radonjića ekspresno je odgovorio, zaigrao čvršće u odbrani i pogađao trojke, pa od 11. do 18. minuta pravi veliku seriju 24:4 za vođstvo - 33:30.

Foto: Beta

Situacija se brzo okrenuka u korist branioca šampionskog prstena, Dženkins se razigrao i vodio Zvezdu do plus osam, ali je Cedevita uspela do odmora da spusti zaostatak na 45:44.

U nastavku Crvena zvezda je preuzela potpunu kontrolu, Dženkins je gospodario na obe strane terena, pogađali su Kuzmić i Volters, pa je u sredinom treće deonice bilo +11 za Beograđane.

Bez problema crveno-beli su održavali razliku i stigli do početne prednosti u seriji, kako su rezultatski, tako i na planu samopouzdanja.

#KK Cedevita

#KK Crvena zvezda

#Košarka

#Sport

'