AKTUELNO

Ako je do sada neko sumnjao da je Bogdanović najbolji bek Evrope, od večeras u to nema sumnje.

Prava "drama" od meča poslednjeg kola Evrolige viđena je u Turskoj. Domaći Fenerbahče savladao je Barselonu sa 68:56, ali tek nakon produžetaka.

Utakmica je bila veoma tvrda, gosti su bolje otvorili meč, ali se Fener vratio i na pouvreme otišao sa poenom prednosti.

Međutim, u poslednjih 1o minuta - tvrd meč. Barselona je imala koš prednosti, ali je onda na scenu stupio Bogdan Bogdanović koji je ubacio dva poena, i to je bio signal da dvorana proključa.

Izboreni su produžeci, a domaći su na kraju uspeli da slave.

Drugi meč poslednjeg kola igrali su Makabi i Panatinaikos.

Prve dve četvrtine izraelska ekipa odigrala je fenomenalno i na odmor otišla sa 10 poena prednosti, ali su se u nastavku "zeleni" iz Atine probudili i napravili fenomenalan preokret. Rezultat toga - četvrto mesto i prednost domaćeg terena u Top 8 fazi ovog takmičenja.

U poslednje dve utakmice današnjeg programa Bamberg je poražen od Galatasaraja na domaćem terenu sa 79:84, dok je Baskonija u Španiji izgubila od prežaljenog Žalgirisa istim rezultatom.

Podsetimo, Crvene zvezda szutra od 19 časova igra svoj meč poslednjeg kola u kom će se sastati sa ekipom Darušafake. Pobednik ovog susreta ići će u Top 8 fazu Evrolige.

Nemanja Petričević

#Bogdan Bogdanović

#Evroliga

#KK Fenerbahce

'