AKTUELNO

Kobi Brajant ide u penziju

Košarkaši Sakramenta pobedili su na svom terenu u noći između četvrtka i petka ekipu Los Anđeles Lejkersa sa 118:115, a trijumfe su upisali i Čikago, Hjuston i Atlanta.

Sakramento je ispustio prednost od čak 27 poena, ali je na kraju ipak slavio predvođen Demarkusom Kazinsom, koji je ubacio 29 poena. Rudi Gej i Kvinsi Ejsi su dodali po 18, dok je Ben Meklemor ubacio 14. U redovima Lejkersa najbolji je bio Kobi Brajant sa 28 poena, dok je Danđelo Rasel ubacio poen manje. Meč će će se pamtiti po poslednjem gostovanju Kobija Brajanta komšijama, koji i dalje pamte nezaslužen poraz u finalnoj seriji Zapada 2002. godine. Publika je aplauzima pozdravila "budućeg penzionera", a isto su uradili i njegovi nekadašnji rivali, sada funkcioneri Kingsa Vlade Divac i Predrag Stojaković.

Košarkaši Čikaga pobedili su na svom terenu Boston sa 101:92. Bulse je do šeste uzastopne pobede predvodio Pau Gasol sa "dabl-dabl" učinkom od 17 poena i 18 skokova, Džimi Batler je postigao 19 poena, Derik Rouz je dodao 18, a Nikola Mirotić 11. "Kada su naši glavni igrači igraju na najvišem nivou, mi smo zaista dobar tim", rekao je Gasol posle meča. U poraženom timu najefikasniji je bio Dže Krauder sa 17 poena.

Hjuston je na domaćem terenu bio bolji od Jute sa 103:94. Najzaslužniji za pobedu desetu pobedu Hjustona u poslednjih 12 utakmica sa Jutom bio je Džejms Harden, koji je utakmicu završio sa 33 poena, osam skokova i tri asistencije. Na drugoj strani, u ekipi Jute najbolji je bio Gordon Hejvard sa 15 poena.

Košarkaši Atlante pobedili su u gostima Filadelfiju sa ubedljivih 126:98 i tako prekinuli seriju od dva vezana poraza. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kent Bejzmor sa 22 poena, dok su Pol Milsap i Al Horford ubacili po 18. U redovima Filadelfije najbolji je bio Džalil Okafor sa poenom.

'