AKTUELNO

Crveno-beli su favorit na papiru, a upravo ta činjenica najviše brine Radonjića.

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 19 časova igraju veoma važan meč protiv Bamberga u Evroligi, a Dejan Radonjić je veoma zabrinut.

Glavni problem je stanje igračkog kadra, koji je desetkovan zbog povreda.

- Situacija je nešto bolja što se tiče igrača Gudurića i Jovića, naravno videćemo koliko će oni realno moći da pomognu. Dangubić je počeo sa nešto jačim treninzima, pa bismo za desetak dana mogli da ga očekujemo u timu. Ambijent me podseća na neke momente koji se dešavaju ne samo ove, već i prethodnih godina. U trenucima u kojiima se igraju mečevi u kojima pobede i porazi dovode do nekih analiza, pa se ona nameće podsećanje na meč sa Žalgirisom, gde se takođe smatralo da bi bilo realno da dobijemo, a Žalgiris pobedio mnogo boljom igrom od nas - rekao je Radonjić.

Nemci gostuju u četvrtak od 19 časova, a meč ima karakter duela visokog rizika, zbog čega je u prodaju pušten manji kontigent karata.

- Bamberg je najbolji nemački tim, dugo godina, osim u trenutku kada je Bajern pre tri sezone prekinuo tu njihovu dominaciju. To je klub sa stabilnošću, ulaganjima, koji je odličan i u Evroligi. Bamberg ima odličnog trenera, igrače sa kvalitetom i velikim iskustvom, koji u ovogodišnjem formatu Evrolige i igrama koji je pokazao realno trebalo da bude i na boljoj poziciji. Imali su situacije kada su maltene na jednu loptu ili direktno na jednu loptu gubili i sav taj kvalitet igara u skoro svim utakmicama nisu valorizovali kroz još veći broj pobeda ili u poziciji, koja bi ih dovela u krug u kojem smo mi sada - zaključio je strateg crveno-belih.

N. Petričević

#Dejan Radonjić

#Evroliga

#KK Bamberg

#KK Crvena zvezda

'