AKTUELNO

Sa prosekom od samo 19,8 godina Mega Bemax započeće novu sezonu u ABA ligi. Ekipa trenera Dejana Milojevića bez sumnje biće najmlađi tim koji je igrao u regionalnom takmičenju od njegovog osnivanja, a kuriozitet je da najstariji igrač ima svega 22 godine.

- Ova sezona će prema svim najavama biti jedna od najkvalitetnijih u istoriji ABA lige, gledajući budžete timova i igrački kadar. Ipak, mi potpuno svesno ulazimo sa veoma mladim timom, sigurno najmlađim u celoj Evropi, jer čvrsto verujemo u naš sistem rada koji forsiramo godinama i koji nam je donosio željene rezultate - počinje priču Goran Ćakić, generalni menadžer Mega Bemaksa i dodaje:

- Ekipa je vrlo interesantna i veoma talentovana. Naravno, kao i u svakom mladom timu očekujemo da će biti dobrih igara, ali i dosta oscilacija, jer ne treba zaboraviti da će za većinu igrača ovo biti prva sezona sa ozbiljnijom ulogom u seniorskoj konkurenciji. Ipak, verujemo da ćemo kroz treninge i utakmice brzo sazrevati i napredovati. Nema sumnje da će Dejan Milojević ponovo imati težak zadatak, ali on poseduje dovoljno iskustva da sa svojim stručnim štabom napravi velike rezultate i ove godine.

Foto: Mega Bemax

A rezultati po kojima je Mega Bemax jedinstven klub u Evropi je podatak da su u poslednjih pet godina imali čak 10 draftovanih igrača u NBA.

- Veoma smo ponosni na tu činjenicu i to su podaci kojima se ravnamo sa pet najboljih koledža u Americi. Van američkog kontinenta nijedan klub ne može da se pohvali ovakvim brojkama. To posebno ističemo, jer je glavni cilj našeg kluba upravo razvoj mladih igrača i trenera što nikako u drugi plan ne stavlja rezultat. Jer, samo kroz trijumfe se stvaraju pravi igrači i kreira pobednički mentalitet. Zato će i u ovoj sezoni naše ambicije biti da na svakoj utakmici idemo na pobedu, jer isključivo sa takvim pristupom se talenat pretvara u kvalitet - konstatuje Ćakić.

Foto: Mega Bemax

Posle šest godina, jedne sezone provedene u Smederevu i pet u Sremskoj Mitrovici, Mega se vratila u Beograd. Svoje utakmice kao domaćin igraće u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica".

- Dugujemo veliku zahvalnost ljudima iz Sremske Mitrovice i PSC "Pinki" za pet sjajnih godina koji smo prbveli tamo, jer smo zaista uživali veliko gostoprimstvo i  imali odlične uslove. Uzbuđeni smo što smo se vratili u Beograd, tokom leta urađene su određene adaptacije u Hali sportova, tako da smo obezbedili sve uslove da posetiocima priredimo lep košarkaški ugođaj. Nadam se da će nam, pre svih, Novobeograđani ukazati poverenje i dolaziti da prate naše utakmice sa najboljim timovima u regionu. Daćemo sve od sebe da budemo dobri domaćini i zato smo odlučili da za prve dve utakmice protiv atraktivnih rivala Cedevita Olimpije i Zadra omogućimo slobodan ulaz. Besplatne karte će moći da se preuzmu na biletarnici Hale sportova Ranko Žeravica na dan utakmice od 18:30. Mega Bemax u petak od 20 sati na svom parketu igra prvi meč u ABA ligi, a rival će biti Cedevita Olimpija:

- To je izuzetno kvalitetan i iskusan tim. Napravljen je novi i zanimljiv košarkaški projekat sa klubom u Ljubljani i mislim da nas očekuje uzbudljiva utakmica i zato bih iskoristio priliku da još jednom pozovem sve ljubitelje košarke da dođu na otvaranje sezone u ABA ligi, jer će svakako imati šta da vide - zaključio je Ćakić.

#Košarka

'