AKTUELNO

Nesreća, u kojoj su teške povrede zadobile četiri osobe, dogodila se jutros oko 5 sati na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor. Među povređenima je i Kuzmićev drug, Bogdan Ilić.

Ognjen Kuzmić, centar Crvene zvezde i reprezentacije Srbije teško je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Banjaluke. On je zbog povreda glave i grudnog koša nalazi u komi i zbog ozbiljnosti stanja prevezen u Beograd na VMA helikopterom, javio je novinar s lica mesta Zoran Šarenac. Dodao je i da je njegovo stanje sada stabilno, a helikopter je sleteo na helidrom VMA, odakle je odvezen u Urgentni centar.

Kako saznajemo u UC, njegovo stanje je stabilno, van životne opasnosti je i u toku je dijagnostika. Više informacija o njegovom stanju biće poznato uskoro.

Podsetimo, Kuzmić je pre nesreće bio na jednoj svadbi u Prijedoru i jutros se vraćao magistralnim putem Banjaluka-Prijedor kada se nesreća dogodila u Ramićima. Usled kiše, kolovoz je bio klizav i savet vozačima je da se vozi sporije. Kako je potvrđeno za naš portal, nesreća se dogodila jutros oko 5 sati, a povređene su ukupno četiri osobe.

Za portal Pink.rs iz MUP Republike Srpske rekli su sledeće:

Policijski službenici policijske stanice za bezbednost saobraćaja Banja Luka jutros oko 5 časova izvršili su uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u mestu Ramići, Banja Luka, na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor, a u kojoj su učestvovali putnički automobili „porše“ i „BMW“ i u kojoj su četiri lica zadobila telesne povrede.

Foto: prijedordanas.com

O navedenim okolnostima upoznat je i dežurni okružni javni tužilac okružnog Javnog tužilaštva Banja Luka. Rad na utvrđivanju okolnosti saobraćajne nezgode i odgovornosti učesnika je u toku.

U saobraćajnoj nesreći telesne povrede su zadobile četiri osobe.

Pročitajte još: PINK.RS DONOSI UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE SA MESTA NESREĆE: Porše u kojem je bio Kuzmić ZAVRŠIO NA KROVU, košarkaš prema poslednjim informacijama U KOMI

Iz UKC RS za Pink.rs: Kuzmić zadobio prelome kostiju lica i vilice, otok mozga, njegov drug se nalazi se na aparatima, ima povrede glave

Za Pink.rs potvrdili su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske da je jutros došlo do nesreće i da su sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u UKC RS dovezena četiri pacijenta, među kojima i Kuzmić (28).

Pacijenti M.M. (1987) i D.J. (1989) su nakon dijagnostičke obrade pušteni na kućno lečenje, dok su Kuzmić i Bogdan Ilić (28) zadržani. Ilić i Kuzmić nalazili su se zajedno u poršeu.

Kako je za Pink.rs potvrdio generalni direktor UKC RS prof. dr Vlada Đajić, Ognjen Kuzmić je zadobio prelome kostiju lica i vilice, otok mozga, te nagnječenje grudnog koša.

Foto: Printscreen Instagram/ognjenkuzmic1

- Pacijent se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju. Obavljena ja sva neophodna inicijalna dijagnostika i započet terapijski tretman. Zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja i saniranja povreda transportuje se u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije – kaže Đajić.

Prema rečima načelnika Urgentnog centra dr Dragana Rakanovića, pacijent Ilić je zadobio dominantne povrede glave i kostiju lica.

- Nalazi se na aparatima za mehaničku ventilaciju. Ostaje na daljem bolničkom lečenju i praćenju u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene – rekao je Rakanović.

#Ognjen Kuzmić

'