AKTUELNO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević skratio je spisak igrača na koje račna za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini, a najveće iznenađenje svakako predstavlja izostanak Nikole Kalinića i Nemanje Nedovića koji nisu krili nezadovoljstvo odlukom selektora.

Najpre se oglasio Kalinić koji je u razgovoru za ''Blic'' veoma besno izjavio kako nije povređen i da ne želi da komentariše odluku selektora Đorđevića, a onda se putem Instagrama oglasio i Nedović.

- Razočaran sam, ali ne iznenađen. Mnogo puta do sada sam se susretao sa nepravdom i uvek sam iz svega izlazio jači i pametniji, tako će biti i ovoga puta. Krivo mi je, pre svega, što sam za spisak saznao na tviteru, ali šta je tu je. Biću navijač broj 1 naš ereprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kini kao i na svakom predstojećem takmičenju. Motivacija da nastavim da radim i napredujem nikada nije bila veća. Napred Srbija. P.s. Nedostajaće mi da vas derem sve u fifi - napisao je on.

Ostaje pitanje samo da li ovo znači da se Nedović i definitivno povlači iz reprezentacije Srbije posle ove odluke selektora Đorđevića.

Podsetimo, na spisku selektora Đorđevića su: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović i Ognjen Kuzmić.

Foto: Printscreen Instagram

Reprezentacija će se okupiti 18. jula u Beogradu, da bi 21. jula otišla put Kopaonika, na bazične pripreme, gde naši najbolji igrači ostaju do 4. avgusta. Pravo sa planine nacionalni tim ide u Čačak, gde će odigrati trening meč protiv domaćeg Borca. Sledeća provera je 7. avgusta u Zrenjaninu protiv Finske. Tri dana kasnije u beogradsku „Štark Arenu“ stiže Litvanija, sa kojom će naši momci već 12. avgusta odigrati uzvratni meč u Kaunasu. Novi izazov biće „Akropolis kup“ u Atini, gde će Srbija od 16. do 18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

Nacionalni tim 20. avgusta putuje u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Svetsko prvenstvo, pošto će u gradu Šenjangu 23. avgusta igrati protiv Italije, dva dana kasnije sa Novim Zelandom i, na kraju, 27. avgusta protiv Francuske.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića iz Šenjanga putuju u Fošan, gde 31. avgusta u 9.30 po srednjeevropskom vremenu utakmicom D grupe protiv Angole otvaraju Svetsko prvenstvo u Kini.

#Nemanja Nedović

'