AKTUELNO

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Ana Dabović sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Zrenjaninu Rusiju sa 77:63 (23:16, 18:16, 12:21, 24:10) u drugom kolu Grupe D Evropskog prvenstva. Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Ana Dabović sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija, Dajana Butulija je postigla 15, a jedan manje dodala je Nikolina Milić.

Reprezentaciju Rusije prevodila je Anastasija Šilova sa 11 poena. Posle izjednačenog početka, ekipa Marine Maljković odlepila se u završnici prve četvrtine, pa je na prvu pauzu otišla sa sedam poena prednosti.

Srbija je u drugoj četvrtini imala kontrolu i održavala prednost, u par navrata sticala je 11 poena prednosti, ali je na poluvremenu vodila sa 41:32. Nastavak meča doneo je istu situaciju na parketu, ali je Rusija od sredine treće četvrtine postepeno počela da "topi" prednost Srbije, pa su u jednom trenutku povele sa 51:49. Srbija je ipak do kraja tog perioda izjednačila, a serijom 9:0 na početku poslednje deonice došla do 62:53.

Rusija uzvratila serijom 7:0, ali je to praktično bilo sve što je uradila na ovom meču, pošto je do kraja uspela da postigne samo tri poena, naspram 15 Srbije.

Ovom pobedom Srbija se osamostalila na prvom mestu Grupe D s dva trijumfa, dok je Rusija poslednja s dva poraza. Ranije danas Belorusija je sa 69:61 pobedila Belgiju i tako došla do drugog mesta u Grupi D.

Srbija će u nedelju od 20.30 igrati protiv Belgije, dok Rusiju čeka meč protiv Belorusije.

#Košarka

#Zrenjanin

'