AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana igrali su u dvorani "Aleksandar Nikolić" treću utakmicu finala plej-ofa Superlige Srbije. Posle rovovske borbe u prilično teškim uslovima domaći košarkaši su se bolje snašli.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u 3. meču finalne serije košarkaške Superlige Srbije, 96:90, i tako došli na korak od odbrane titule u domaćem prvenstvu.

Posle trojke Zagorca u poslednjoj sekundi i pobede Partizana u drugom susretu, serija se vratila u Pionir. Crveno-beli imali su priliku za vođstvo, dok sa druge strane, gosti su želeli da naprave brejk i tako dođu do šanse da pred svojim navijačima osvoje titulu, a upravo ovakva situacija garantovala je ujednačen susret i veliku borbu.

Nervozno su obe ekipe ušle u meč. Partizan je promašivao, i nije koristio uhvaćene lopte, i druge i treće napade. Sa druge strane, crveno-beli otvaraju poenima Davidovca, trojkom Fajea i zakucavanjem Odža. Ipak, brzo je Lazić promašio 3 povezana šuta za tri, što, uz još jednu izgubljenu loptu, otvara mogućnost crno-belima da se vrate u meč i posle 10:4 za domaće, povedu. Ujednačenu četvrtinu na kraju prelama Simanić trojkom za vođstvo od 22:18.

U nastavku, Zvezda je dolazila u nekoliko navrata do +7, ali Partizan nije dozvoljavao protivniku da se osetnije odlepi, pa je prednost na poluvremenu iznosila 48:45. Najbolji pojedinac svakako je bio Vanja Marinković koji je do kraja poluvremena postigao 17 poena uz šut iz igre 6/6.

Odlično je Partizan nastavio meč posle poluvremena. Prvo je Pejdž sa bacanja smanjio, da bi Veličković postigao trojku za ekspresno izjednačenje, 50:50, koje je unelo novu neizvesnost. Ipak, do kraja ove deonice, viđena je slična slika, kao i tokom čitavog meča. Kada je delovalo da je Partizan pronašao svoj ritam, usledio je niz grešaka. Radeta Zagorca izblokirao je Faje, a njegovu grešku kaznio je Čović pogotkom za tri poena. Zvezda je uspevala da povede, a crno-beli pratili su ritam domaćina čije se vođstvo kretalo između 3 i 7 poena.

Jedan od bitnijih momenata dogodio se pri rezultatu 72:64 za Zvezdu. Centar Partizana Đorđe Gagić bio je neoprezan i napravio 5. ličnu grešku. U napadu je izgubio loptu, a onda nesportski faulirao Davidovca. Po dolasku na klupu žestoko se sukobio sa Trinkijerijem, koji mu je stavio do znanja da ne želi da priča sa njim. Sve se završilo bacanjem peškira i sklanjanjem gagića na kraj klupe.

Do kraja, ušlo se u dramatičnu završnicu. Prvo je Partizan napravio seriju 7:0, na koju je odgovorio Davidovac sa dve trojke. Usledili su novi poeni crno-belih koji su prišli na samo -2 na minut pre kraja, posle kojih je Beron fauliran pri šutu za tri poena. Amerikanac je pogodio sva tri slobodna bacanja, da bi odlučivala penal završnice gde su se domaći bolje snašli. Nikola Janković promašio je ključna bacanja, a Zagorac dobio tehničku grešku, posle čega je Rivers pogodio trojku. Tada je bilo jasno da će Zvezda izaći kao pobednik iz meča.

TOK MEČA:

IV Četvrtina

37. minut, 82:78: Partizan je prišao Zvezdi na samo -3, ali je Davidovac pogodio bitnu trojku.

35. minut, 79:71 - Vanja MArinković postiže svoj 21. poen. Milan Tomić traži tajm-aut.

33. minut, 74:69 - Centar Partizana Đorđe Gagić napravio je 5. ličnu grešku, što je možda i prelomni momenat meča. U napadu je izgubio loptu, a onda nepsortski faulirao Davidovca. Po dolasku na klupu žestoko se sukobio sa Trinkijerijem, koji mu je stavio do znanja da ne želi da priča sa njim. Sve se završilo bacanjem peškira i sklanjanjem gagića na kraj klupe.

32. minut, 73:66: Gagić polovičan sa slobodnih bacanja. Veličković pravi svoju 4. ličnu grešku, što svakako ne ide u prilog njegovom timu. Sa druge strane, Davidovac pogađa svoju drugu trojku.

III Četvrtina:

30. minut, 68:64 - Jaramaz prolazi ka košu i ponovo smanjuje prednost domaćina.

26. minut, 60:57 - Delovalo je da je Partizan pronašao svoj ritam. Ipak, posle izjednačenja, usledio je niz grešaka, a onu, Radeta Zagorca kada se spetljao i izgubio loptu, kaznio je Filip Čović trojkom. Andrea Trinkijeri traži tajm-aut. Ispostavilo se da je to prava odluka, jer Pejdž trojkom odgovara na trojku Zvezde.

24. minut, 54:50 - Ponovo je raspoloženi Beron poenima doneo prednost Zvezdi.

22. minut, 50:50 - Odličan početak Partizana koji preko Pejdža i Veličkovića dolazi do ekspresnog izjednačenja!

II Četvrtina

20. minut, 48:45 - Ponovo Renfro dodatno smanjuje prednost. Milan Tomić traži tajm-aut.

18. minut, 44:38 - Novi promašaj Lazića za tri. Simanić pravi faul nad Renfroom koji pogađa jedno od dva bacanja. Vanja Marinković za sada je najbolji u timu Partizana. Postiže trojku sa oko 8 metara. Do sada je sakupio 17 poena, uz šut iz igre 6/6.

17. minut, 36:30 - Zvezda za sada šutira trojke 6/15. Posle nove Berona, prednost Zvezde ponovo je +6.

15. minut, 31:28 - Povela je Zvezda +6 preko Odža, ali je Jaramaz postigao torjku i prepolovio prednost domaćih.

14. minut, 27:23 - Nova trojka Fajea!

11. minut, 24:23 - Partiza novi poenima dolazi na samo poen zaostatka od Zvezde.

I Četvrtina:

10. minut, 22:18 - Stefan Janković pogađa trojku iz driblinga. Sa druge strane, posle tri promašaja, Lazić pogađa trojku.

8. minut, 15:15 - Crveno-beli uspostavili su rezultatsku ravnotežu posle trojke Simanića i poena Lazića. Ujednačena utakmica za sada u Pioniru posle novog koša Reglanda.

6. minut, 10:12 - Prokockala je Zvezda početnu prednost. Lazić je promašio tri šuta za tri, potom i Davidovac gubi loptu što koriste košarkaši Partizana koji sa slobodnih bacanja, preko Jankovića vode.

4. minut, 10:7 - Odžo snažno zakucava, a crno-beli postižu prve poene. Takođem Janković smanjuje dodatno rezultat. Potom, Davidovac postiže novu trojku da bi, sa druge strane, Marinković odgovorio istom merom.

2. minut, 5:0 - Partizan je imao prvi napad, koji nije iskoristio. Potom, iz serije drugih i trećih šansi, sledi promašaj za promašajem. Za minut ipo promašena su 4 šuta za tri poena. Sa druge strane, Davidovac poenima otvara meč, kao i Mohamed Faje, trojkom.

#Košarka

'