AKTUELNO

Košarkaši Zvezde u petak igraju utakmicu protiv Efesa u Evroligi.

Pravi evropski, ali i regionalni hit jesu košarkaši Crvene zvezde.

Momci sa Malog Kalemegdana nezadrživo grabe ka odbrani titule u ABA ligi, domaćem prvenstvu, ali i plasmanu u Top 8 Evrolige.

Evropski klubovi osetiloi su snagu Zvezde ove sezone, a sada svi sa respektom očekuju, i s pravom strepe, kada im u goste dolazi Crvena zvezda.

U poslednjem kolu Regionalne lige izabranici Dejana Radonjića savladali su Mornar 82:71, i trijumfom su izjednačili rekord od 20 pobeda u nizu. Samo jedan trijumf im je potreban da posatave novi, a priliku imaju u narednom kolu kada igraju večiti derbi sa Partizanom.

Trener Crvene zvezde bio je gost Jutarnjeg programa na TV Pink gde je pričao o ovosezonskim uspesima, granitnoj odbrani kao i o nekim budućim planovima.

- U velikom broju utakmica koje imamo dođe tako jedan meč kada ne ide kako treba, ali to je jedan meč u sezoni. Nismo bili mkompletni protiv Mornara i jednostavno smo slabo počeli meč. Protiv svih protivnika moramo da uradimo neke stvari da bi pobedili. Obezbedili smo prvu poziciju, a to nam je bio cilj na startu. Ako dođe neki poraz u ABA ligi nećemo ići u pogređšnu stranu - rekao je Radonjić komentarišući trijumf protiv Mornara.

Crvene zvezda ove sezone pravi čuda u svim takmičenjima i s razlogom svi strepe od njih.

- Suština svega toga je veliki rad i posvećenost. Tokom leta smo napravili odlične poteze. Napravili smo selekciju i doveli smo odlične igrače. U okviru naših mogućnosti smo uradili ono najbolje što smo mogli da uradimo. Postojao je određeni nukleus za dobar rezultat. Ja samo verovao da možemo da budemo dobri, ali ovaj rezultat ide preko bilo kog očekivanja - iskren je Radonjić.

U ovim trenucima se ispisuje istorija sa Crvenom zvezdom.

- Mi se trudimo da svakog dana ispunimo očekivanja i da navijači, kao i svi oni kojima je Zvezda u srcu, budu zadovoljni, to nam je primarni cilj, a ostali parametri će ostati zapisani - dodao je on.

Dejan Radonjić je najomiljeniji trener među navijačima Crvene zvezde.

- Motivacija više je to za mene i dodatna obaveza. Moramo da radimo jako i da vratim navijačima sa dobrim rezultatima - rekao je Radonjić.

- Treba biti realan i racionalan u ovom trenutku. Pred početak takmičenja od strane svih bili smo zacementirani na začelju. Krenuli smo u sezonu da pokušamo da budemo konkurentni. Trudićemo se da napravimo još neku pobedu, pa gde završimo. Treba biti realan. Ono što je sigurno, daćemo sve od sebe u svim duelima - zaključio je trener crveno-belih.

N. Petričević

#Dejan Radonjić

#Evroliga

#KK Crvena zvezda

#Televizija Pink

'