AKTUELNO

On misli da je skandiranje bilo pripremljeno.

Trener Fenerbahčea Željko Obradović bio je razočaran zbog pogrdnog skandiranja navijača Crvene zvezde.

- Nijednom nikakav ružan gest nisam napravio kada sam dolazio, a viču mi "Željko Turčine, napuši se...". Veći sam Srbin od svih njih zajedno. Lako je ovde da se bude Srbin, budite Srbi tamo gde sam ja bio Srbin. Jedna stvar me najviše boli, što niko iz Zvezde nije reagovao na to. Mislio sam da su mi drugari, ali od večeras nisu. Ovo je bilo horsko pevanje, što znači da je pripremljeno - ogorčen je Obradović.

Obradović je potom istakao da su Zvezdini košarkaši igrali hrabro u obedi nad njegovom ekipom.

- Utakmica je bila lepa za gledanje, sa mnogo preokreta i taktičkih stvari. U onoj završnici smo morali da dobijemo. Igrači Zvezde su mladi, hrabri. Utakmica je bila veoma teška. Donosili smo loše odluke, a Zvezda je igrala pametno i mislim da je to odlučilo. Mogli smo lako da privedemo utakmicu kraju, ali ponavljamo greške - kazao je Obradović.

On je kazao da ga Zvezda nije iznenadila.

- Sve smo predvideli i igrali su na način na koji igraju, sa velikim samopouzdanjem i željom - naveo je srpski stručnjak na klupi turskog kluba.

Obradović je dodao da u Evroligi nema favorita, što se i pokazalo do sada i da su svi rezultati mogući do kraja. On je bio nezadovoljan kako su njegovi košarkaši igrali poslednja četiri napada i odbrane.

- Igrač treba da radi ono što zna. Ako pokušava da bude heroj, a za to nije sposoban, to je veliki problem. Koliko god da im pričaš, prave se i rade stvari koje nisu radili u životu. Ali, to je tako, šta da se radi - kazao je Obradović.

I. P.

#KK Crvena zvezda

#Košarka

#Navijači

#Utakmica

#Željko Obradović

'