separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

sport

Maljković: Reprezentacija gradi novi identitet


Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković izjavila je danas da reprezentacija gradi novi identitet, posle podmladjivanja ekipe i pojedinih poteškoća vezano za povrede i izostanke, ali da će dati sve od sebe da pokažu prave vrednosti i vrline koje su i do sada krasile trofejni tim.


- Gradimo novi identitet. U isto vreme imamo i pojedinih poteškoća, pre svega neke od osvajačica medalja nam više nisu na raspolaganju, poput Danijel Pejdž, Milice Dabović i Dajane Butulije. Narod mora da shvati da to nije ona reprezentacija koja je bila - rekla je Maljkovićeva, preneo je Košarkaši savez.

Košarkašice Srbije otputovale su danas na Zlatibor gde počinju pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Srbiji i Letoniji.

Na put je krenulo 15 prevashodno mladih igračica, koje će pokušati da izbore mesto u timu za kontinentalni šampionat.

Maljkovićeva je navela da zbog povreda ovu akciju propuštaju Tamara Radočaj i Tina Jovanović, da Ana Dabović takodje nije tu, a da se Tijana Ajduković udala.

Sonja Petrović i Jelena Milovanović su krenule na Zlatibor, ali će po preporuci lekarskog tima biti na oporavku i neće trenirati sa ostatkom ekipe.

- Zato ćemo dati sve od sebe da, koliko god to bude teško, pronadjemo najbolji put da se sastavimo, da se ujedinimo i pokažemo prave vrednosti i vrline. Verujem da ćemo na kraju vrednim radom iz ove priče izaći kao pobednice - rekla je selektorka.

Ona je rekla da je 25 igračica u februaru "krenuo u ovu novu avanturu" i da je do početka Evropskog prvenstva planiran odredjeni broj okupljanja, čiji će cilj biti "izgradnja novog identiteta, dobre timske hemije, čvrstine, ponosa i zajedništva".

- Svega onoga zbog čega je ženska reprezentacija osvojila zlato na Evropskom prvenstvu 2015. i bronzu na Igrama u Riju 2016. godine. Kao domaćini Evropskog prvenstva nećemo imati takmičarske utakmice i zbog toga je veoma bitno da kroz ovakva okupljanja imamo kontinuitet - istakla je Maljković.

Na Zlatibor su krenule: Jelena Milovanović, Sonja Petrović, Nevena Jovanović, Saša Čadjo, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Sanja Mandić i Maja Škorić.

Otputovale su i Ivana Brajković, Aleksandra Stanaćev, Jovana Popović, Tijana Cukić, Aleksandra Račić i Ana Radović.

Ekipa će na Zlatiboru trenirati do 6. jula, kada je planiran povratak u Beograd i nastavak rada do 11. jula kada se putuje u Kinu.

- Vodeće igračice neće ići u Kinu, neću biti ni ja, ekipu će voditi moj asistent Miloš Padjen. To je turnir na kome ćemo videti na koju od mladih igračica možemo da računamo i to će biti dobra prilika da se pronadju nova imena za reprezentaciju - rekla je Maljkovićeva.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti