separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

sport

Saša Đorđević nije više selektor Srbije!


Đorđević je posle utakmice sa Češkom na konferenciji za medije saopštio da se povlači sa mesta selektora košarkaške reprezentacije Srbije


Selektor košarkaške reprezentaciej Srbije Aleksandar Đorđević potvrdio je danas u Pekingu, posle pobede protiv Češke i osvajanja petog mesta na Mundobasketu u Kini, da napušta tu funkciju.

Na pitanje da li će ostati na klupi Srbije, Đorđević je odgovorio: "Tačno je šta su mediji pisali, odlazim"

Potom je "Sale nacionale", koji je sa Srbijom kao selektorom osvojio evropsko, olimpijsko i svetsko srebro, obrazložio odluku.

Rekao sam igračima, red i vreme je. Nije bilo razgovora o mom nastavku, niti ne, za sada. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor. Znam kada trener treba da napravi prvi korak, osećam obavezu kada to treba da napravim. Nažalost, odlazim u trenutku kada nismo napravili rezultat

 Kako je naveo, to je odlučio još pre Mundobasketa.

- Život u drugom smeru, želim da leto posvetim porodici, jer joj dugujem puno. Nije bilo lako, od kvalifikacija, do takmičenja, svašta smo prošli, od povreda, turnira... Želim da se zahvalim svim saradnicima svih ovih godina. Napravili smo iskrenu, dobru priču - zaključio je Đorđević.

Podsetimo, košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je u Pekingu pobedila selekciju Češke sa 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19).   

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti