separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

ĐORĐEVIĆ: Vlada Srbije ulaže u unapređenje položaja mladih svih uzrasta i njihov ostanak u zemlji!


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević čestitao je Međunarodni dan mladih i poručio da Vlada Srbije vodi odgovornu politiku čiji je prioritet da kontinuirano i sistematski ulaže u unapređenje položaja mladih svih uzrasta i njihov ostanak u zemlji.


U saopštenju dostavljenom medijima Ministarstvo podseća da je kroz institucije socijalne zaštite zbrinulo više od 6.000 dece i mladih bez roditeljskog staranja i sa smetnjama u razvoju tako što ih je smestilo u 4.500 hraniteljskih porodica, a što Srbiju svrstava u zemlje sa najnižom stopom dece i mladih na rezidencijalnom smeštaju.

Takođe, Ministarstvo kontinuirano radi na razvoju projekata podrške kroz IPA programe kako bi osiguralo podršku mladima da nađu zaposlenje i smeštaj do njihovog potpunog osamostaljivanja i postizanja ekonomske nezavisnosti.

Ministarstvo je, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, pripremilo paket usluga koji obuhvata različite treninge i edukacije, za svaku mladu osobu prijavljenu na evidenciji nezaposlenih lica, kako bi pružilo jednaku priliku svim građanima da što lakše dođu do zaposlenja.

Na osnovu podataka NSZ-a, stopa nezaposlenosti u julu ove godine je smanjena za 14,3 odsto u odnosu na jul 2018. godine, a od početka 2019. godine, zaposleno je 44.549 mladih.

Ministarstvo je kroz delovanje Sektora za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti, podržalo i aktivnosti koje je organizovala nevladina organizacija E8, a koje se odnose na prevenciju nasilja, diskriminaciju i govor mržnje, rodnu ravnopravnosti i preispitivanje stereotipa u društvu, zapošljavanje mladih i informacionu pismenost.

Takvi projekti su deo aktivnosti koje Ministarstvo sprovodi kako bi mladi uživali uslove u kojima neće osetiti potrebu da napuste Srbiju, a što je jedan od glavnih zadataka Koordinacionog tima za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija u Srbiji.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti