separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

sport

Đorđević: Medalja u Kini je cilj, ali i obaveza


Košarkaši Srbije okupili su se na startu priprema za Svetsko prvenstvo i poručili da će učiniti sve da se iz Kine vrate sa medaljom.


Selektor Aleksandar Đorđević pozdravio je reprezentativce i zahvalio se svima koji su se odazvali pozivu.

- Pozdrav svim reprezentativcima i veliki pozdrav velikom čoveku i reprezentativcu koji nije sa nama, a trebalo je da bude. To je Ognjen Kuzmić. Sve misli ovih momaka idu ka njemu. Želimo mu da što pre ozdravi i da se što pre vrati ekipi kojoj je mnogo dao i kojoj ce još mnogo dati - rekao je Đorđević na početku obraćanja.

On je istakao da je na Svetskom prvenstvu i cilj medalja, ali da će prvenstvo biti teško.

Autor: Tanjug/Dimitrije Goll

- Imamo dovoljno vremena, pripreme su isplanirane dosledno svemu što smo radili do sada. To nam je do sada uvek davalo rezultate. Samo se nadam da ce nas povrede zaobići ovaj put i da ćemo otići u Kinu u najjačem sastavu. I da pomenem, niko od ovih momaka ne beži od ambicije da se vrati sa medaljom. To je naš veliki cilj, ali i obaveza. Daćemo sve od sebe da se vratimo sa odličjem, ali prvenstvo je takmičarski zahtevno i ima mnogo reprezentacija koje su digle formu, koje su se podigle, timski i individualno. Čeka nas veliki posao - rekao je Đorđević i dodao:

- Mi smo grupa ljudi koja svesno ulazi u takmičarske rizike i želju za pobedama. To je ono što nas drži, što smo izgradili, čemu težimo i mislim da nikad nismo bili u ovakvom sastavu. Svih ovih godina je neko falio.

Đorđević je naveo da tim mora se fizički spremi za SP.

- Moramo da težimo fizičkoj spremnosti. Poslednjih par godina imamo u klupskoj evropskoj košarci i NBA ligi igrače koji su iskočili do određenog kvaliteta i sigurnosti. U tom smeru razmišljam da oformimo igru koja ce nam dati rezultate. Imamo jako zrelu ekipu, koja zna šta ih čeka, ekipu momaka koja ne beži od želje za pobedom i takmicenjem, a opet, to je grupa koja zna šta nas čeka i koliko je mnogo rada pred nama, uz poštovanje za svakog protivnika.

Kapiten Miloš Teodosić rekao je da će za medalju konkurisati osam do 10 reprezentacija, među kojima je i Srbija.

Autor: Tanjug/Dimitrije Goll

- Ne bežimo od odgovornosti, već baš ljudima koji misle da smo već u finalu želimo da stavimo do znanja da u to finale neće tako lako doci. Bilo koja osvojena medalja na ovom Svetskom prvenstvu je jako veliki uspeh - rekao je Teodosić.

Zamenik kapiten Milan Mačvan rekao je da se dobro oseća i da zahvalan što je dobio poziv.

Autor: Tanjug/Dimitrije Goll

- Koristim priliku da zahvalim na pozivu. Ovaj poziv nisam zaslužio jer nisam igrao godinu dana. Činjenica je da ce meni saigrači i treneri više pomoći nego ja njima. To je moj kratak odgovor. Osećam se dobro, zdrav sam, treniram dobro duži vremenski period, ali nedostaje mi timska košarka - rekao je Mačvan.

Na okupljanju reprezentacije pojavilo se 17 igrača, među kojima nije bilo Nikole Jokića, dok je umesto Ognjen Kuzmića pozvan Nikola Jovanović.

Reprezentacija Srbije 21. jula putuje na bazične pripreme na Kopaonik gde će ostati do 4. avgusta i utakmice protiv Borca u Čačku.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti