separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

sport

KSS kandidovao Tomaševića za predsednika FIBA Evropa


Košarkaški savez Srbije zvanično je danas kandidovao generalnog sekretara Dejana Tomaševića za predsednika FIBA Evropa, saopšteno je na sajtu KSS.


Nekadašnji reprezentativac i jedan od najtrofejnijih evropskih igrača u istoriji od aprila 2011. godine u KSS obavljao je funkciju potpredsednika za takmičenja, a od februara 2016. je na poziciji generalnog sekretara.

- Kandidaturu za predsednika FIBA Evropa objavio sam u petak u Ljubljani na sastanku koji je organizovao Košarkaški savez Slovenije. Tom prilikom sam predstavio svoj program i planove i dobio podršku kolega koji dele moju jasnu viziju da evropsku košarku podignemo na još viši nivo - rekao je Tomašević.

Kako je naveo, planira da u najskorije vreme obavi razgovore sa predstavnicima svih 50 saveza, jer su dijalog i sinergija ono što je svima potrebno kako bismo sagledali realne mogućnosti za dalji razvoj i napredak košarke.

- Veoma sam zahvalan predsedniku Predragu Daniloviću koji me je predložio za kandidata i ponosan na činjenicu da ljudi koji sa mnom tesno sarađuju, koji me poznaju i znaju koliki su moji potencijali, stoje iza mene u ovako značajnom trenutku moje karijere - poručio je Tomašević.

Novi prvi čovek FIBA Evropa biće izabran na Skupštini 24. maja u Minhenu, a pored Tomaševića, kandidati za čelnu funkciju evropske košarke su aktuelni predsednik Turčin Turgaj Demirel, iza koga je već petogodišnji mandat, kao i Belgijanac Siril Kumans.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti