AKTUELNO

Srpski basketaši danas su odbranili titulu prvaka sveta u igri 3 na 3, pošto su u finalu odigranom u Manili pobedili Holandiju sa 16:13.

Srpski tim koji čine Dušan Domović-Bulut, Marko Savić, Stefan Stojačić i Dejan Majstorović dokazao je i na ovom šampionatu da je i dalje najbolji na planeti ostvarivši sedam trijumfa u isto toliko odigranih mečeva.

Finalna utakmica bila je potpuno ujednačena do poslednja dva minuta kada su se naši igrači, posle 10:10 rezultatski odlepili i stvorili "zalihu" od četiri koša prednosti koja im je bila dovoljna za pobedu.

Prethodno su ovi momci u polufinalu, u dramatičnom finišu savladali Poljsku sa 21:19. Poljska je vodila tokom čitavog toka, ali su branioci titule prvaka sveta uspeli da dvojkom Majstorovića uz zvuk sirene dođu do trijumfa i finala.

Srbija je ranije danas u četvrtfinalu ubedljivo savladala Mongoliju sa 21:8, a u grupi su tokom vikenda pobedili Holandiju (21:17), Novi Zeland (22:13), Rumuniju (21:12) i Kirgistan (21:9).

Basketaši su treću godinu u nizu su osvojili titulu prvaka sveta, a imaju i jedno srebro iz 2014. godine. Naredno Svetsko prvenstvo je sledeće godine u Holandiju, što će biti uvod u prvi nastup ove discipline na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

#Košarka

#Srbija

'