AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene zvezde Milenko Topić rekao je danas da smatra da su se dve najbolje ekipe plasirale u finale plej-ofa Super lige Srbije i istakao da mu smetaju priče da će finalna serija biti formalnost zbog bliskih odnosa crveno-belih i FMP-a.

- Mislim da su dve najbolje ekipe u finalu i da su to svojim igrama i ponašanjem zaslužili. Meni lično malo smeta što se ovo finale degradira, što se priča da su ovo dva bliska kluba i da će finale biti formalnost. Ja zaista ne mislim tako - rekao je Topić novinarima u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Finalna serija košarkaške Super lige Srbije izmedju Zvezde i FMP-a počinje sutra.

- FMP je jako dobra ekipa, dobro vodjena ekipa, dobro utrenirana, imaju fizionomiju, možda im fali dva igrača na spoljnim pozicijama, vrlo bitno igrača, ali oni to svojim zalaganjem i borbenošću kompenzuju. Neće biti ni malo lako - istakao je Topić.

- Apropo ovih bliskih odnosa, podsetio bih vas da smo na nedavnom susretu u Nišu imali dve povrede jako teške, mi smo izgubili Dangubića, oni Lazarevića, tako da toliko o bliskosti. Igra se borbeno, igra se angažovano, mi ćemo se potruditi da odgovorimo na isti način - dodao je on.

Topić je naveo da je njegova ekipa od polufinala imala nešto više vremena za trening, da su se pojedini igrači oporavili od sitnih povreda i dodao da su crveno-beli u poslednjih nekoliko dana trenirali u kompletnom sastavu.

- Nama ova titula nije neki spas sezone, ne. Ova titula je velika, ova titula je motiv. Ipak se igra finale prvenstva jedne država. Bila bi velika čast za nas ukoliko bismo mi izašli iz ove serije kao pobednici. Trudićemo se svim raspoloživim sredstvima da to i ostvarimo. Imamo dosta igrača koji nisu uspeli da se okite nekom titulom, tako da nam zaista neće nedostajati motiva - rekao je on.

Motiva neće nedostajati igračima Zvezde, a trener Topić je naveo šta će im nedostajati.

- Ono što će nam nedostajati su navijači ako ne dodju, zato apelujemo da dodju da nas podrže. Znam da je jun, da je vreme godišnjih odmora, da je ljudima možda više i dosta košarke, ali pozivam ih da nas podrže u borbi koja neće biti laka - rekao je Topić.

Upitan da li se slaže s ocenom da će Zvezda biti ta koja se pita ako odigra na dobrom nivou, Topić je kazao da je teren merilo svega.

- Setite se gde smo bili samo pre mesec dana, kad smo gubili od timova iz KLS lige, nisu nas svrstavili ni za polufinale, ali skupili smo se i došli u ovu poziciju da se borimo za titulu - rekao je on.

Trener Zvezde je naveo i da su dobre igre FMP-a u Super ligi za njega iznenadjenje.

- Za mene lično je to iznenadjenje, ostati bez dva igrača, pa se povredi prvi plejmejker... Biti prvi u grupi sa onakvim stavom i onakvim igrama je zaista iznenadjenje. Možda za njih nije, možda su oni to očekivali, ne znam, ali za mene jeste - rekao je Topić.

Prva utakmica igra se sutra od 20.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Druga utakmica finalne serije na programu je u subotu, a treća u ponedeljak.

#Finale

#Košarka

#Milenko Topić

'