AKTUELNO

Izabranici Aleksandra Đorđevića u četvrtfinalu Svetskog kupa u Kini igrali su sa Argentinom i izgubili rezultatom 97:87.

Reprezentacija Srbije u Donguanu igrala je protiv Argentine u četvrtfinalu Svetskog kupa u Kini. Nažalost, naši orlovi izgubili su nakon napetog meča rezultatom 97:87.

Hala: Donguan

Sudije: Maranjo (Brazil), Sahin (Italija), Viland (Kanada)

SRBIJA: Simonović, Bogdanović, Bjelica, Lučić, Raduljica, Birčević, Jokić, Milutinov, Micić, Gudurić, Jović, Marjanović. Selektor: Aleksandar Đorđević

ARGENTINA: Kafaro, Vildoza, Skola, Kampaco, Laprovitola, Brusino, Fjelerup, Delija, Dek, Redivo, Garino, Galici. Selektor: Serhio Ernandez.

ČETVRTA ČETVRTINA

Poslednja četvrtina počinje trojkom Gudurića za vođstvo Srbije! Međutim, Garino ubrzo uzvraća istom merom (70:71).

Nova trojka za Kampaca, a Jović poentira za dva. Simonović potom pravi faul pod košem, što Garino kažnjava trojkom. Đorđević je zatražio tajm-aut (72:76).

Bogdanović je iznudio faul, ali polovičan. Skola promašuje za tri, Bjelica hvata loptu, ali Gudurić ne poentira. Skola u reketu dolazi do novih poena na pet minuta pre kraja (73:80)

Žestoka završnica: Bjelica pogađa trojku, Argentinci poentiraju, a zatim Kampaco izbija Bjelici loptu. Micić pravi faul na šutu, a Laprovitola poentira pod faulom. Velika prednost za Argentince pet minuta pred kraj (76:85). Ipak, Srbija ne odustaje. Bogdanović pogađa trojku i vraća nadu na 80 sekundi pre kraja (85:91). Nažalost, Kampaco pogađa preko Bjelice, posle čega Dek krade loptu Miciću i zakucava i tako stavlja tačku (85:95).

TREĆA ČETVRTINA

Bjelica je odlično otvorio drugo poluvreme, ali su Argentinci ubrzo sve vratili. Skola je postigao 10. trojku za Argentince. Bjelica vraća poeniam pod faulom i realizovanim slobodnim bacanjem. Skola je zaradio treću ličnu (55:59).

Bjelica je ušao u seriju promašaja, a Đorđević dobija tehničku zbog protesta. Kampaco kažnjava posle čega Skola pravi grešku u koracima. Kampaco baš pravi velike probleme srpskoj odbrani (59:64).

Nova trojka za Argentinu. Bjelica uz sreću do lopte, a zakucava je Lučić. Bjelica je zakucao trojku i pogigao srpsku publiku na noge. Posle promašaja Argentinaca Bjelica je uspeo da iznudi faul (65:66).

Micić maši trojku, a poslednji napad u deonici imala je Argentina. Argentina ima minimalnu prednost pred poslednji kvartal.

DRUGA ČETVRTINA

Na startu druge četvrtine Micić pogađa pod faulom i realizuje slobodno vacanje za prvo vođstvo Srbije (26:25). Nakon niza lakih poena koje su nam dali Argentinci, Đorđević traži tajm-aut.

Sledi serija promašaja za Srbiju, a nove šanse u napadu nagrađuje Bogdanović. Argentinci pogađaju dve trojke i, uz nesportski faul Marjanovića, ponovo prelaze u vođstvo (28:35).

Dve lične i nesportska usledili su za Marjanovića, a potom je u igru ušao Jokić. On je poentirao faulom Kafara i realizovao dodatno slobodno bacanje. Argentici pogađaju još jednu trojku, ali je Simonović uzvratio takođe trojkom (34:39).

Argentinci pogađaju ta tri, nakon čega Đorđević traži minut odmora (34:42). Po povratku na teren Jović vraća trojku, nakon čega Dek i Bogdanović razmenjuju trojke (40:45)

Argentinci nižu trojke, dok se Srbija muči da odbrani napade rivala. Bjelica je bio polovičan sa penaa, ali je Simonović napravio faul u borbi za loptu. Skola gađa dva penala. Poslednji napad u poluvremenu imala je Srbija, a realizovao ga je Jokić. Orlovi u drugo poluvreme ulaze sa pet poena zaostatka (49:54).

PRVA ČETVRTINA

Argentinci znatno bolje započinju meč, upornije i invazivnije i prave seriju od pet pogodaka. Prve poene za naš tim postiže, ali Delija poentira na drugoj strani (2:7).

Raduljica pravi nesportski faul, Garino pogađa oba penala, pa Skola daje trojku. "Gaučosi" znatno bolji za sada (4:12).

Jokić udara "rampu", pa Lučić ispravlja promašaj saigrača. Argentinci igraju sa dosta kontakta i prave dosta faulova. Bogdanović je bio polovičan, Lučić je postigao oba (9:14).

Argentinci nastavljaju sa faulovima, a naši sve to uspevaju da kazne sa linije penala. Sjajna akcija Gudurića i Jokića, pa laki poeni Bijelice uspeli su da dovedu do izjednačenja (16:16).

Lučić je sjajnom rampom pred kraj prvih deset minuta sprečio lake poene u kontri, a Gudurić je fintom izbacio trojicu Argentinaca. Potom je lako pogodio uz tehničku. Zbog greške u komunikaciji Jokić se nije razumeo sa Gudurićem, pa je Argentina imala poslednji napad u četvrtini koji se završio poenima za vođstvo Orlova (23:25)

#Srbija

'