AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbija pobedila je danas selekciju Angole sa 105:59 (29:20, 21:12, 28:15, 27:12) na otvaranju Svetskog prvenstva u Kini, koje će trajati do 15. septembra.

"Orlovi" će igrati bez Nemanje Bjelice, koji ima lakšu povredu kolena, dok se Vladimir Lučić oporavio, normalno je trenirao i biće u konkurenciji za tim.

U premijernom meču na Mundobasketu u Fošanu, košarkasi Srbije demonstrirali su dobru igru, uz odličan procenat šuta za tri poena, ubacivši 13 trojki iz 18 pokušaja.

Izbaranici Aleksandra Đorđević meč su završili sa ukupno 32 asistencije. Najefikasnijj u srpskom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 24 poena.

Dominantna je bila i centarske linija, gde su Nikola Milutinov i Nikola Jokić ubacili po 14 poena, a u za taj učinak igrač Denvera zabeležio je i šest asietncija.

Boban Marjanović ostvario je dabl-dabl sa 12 koševa i 10 skokova. U timi Angole najbolji je bio Moraeš sa 15 poena. Srbija naredni meč u grupi D igra protiv Filipina u ponedeljak od 13.30.

Na Mundobasketu 2014. godine "orlovi" su osvojili srebro, vreme je za zlato na grudima naših momaka, a prva na putu do najsjajnijeg odličja našim igračima stoji Angola.

#Kina

#Košarka

#Svetsko prvenstvo

'