AKTUELNO

Kako su saopštili iz KK Partizan, 29-godišnji krilni centar drugi put u karijeri obući će dres Partizana.

Košarkaški reprezentativac Srbije Stefan Birčević od danas je novi igrač beogradskog Partizana, a doći će na poziciju krilnog centra umesto Stefana Jankovića. Partizan je ostao i bez Marka Pecarskog, koji je dobio raskid ugovora na arbitaži KSS.

Stefan Janković, koji je u Partizan stigao iz Crvene zvezde, karijeru bi trebao da nastavi u AEK-u iz Atine.

U tom slučaju Andrea Trinkijeri bi ostao samo sa Rašonom Tomasom na poziciji četiri, pa je morao da reaguje. Potraga za pojačanjem je završena i to će biti Stefan Birčević, koji će ugovor potpisati posle Svetskog prvenstva.

Birčević je u redove osvajača Kupa "Radivoja Koraća" došao posle sezone u nemačkom bundesligašu Baskets Bon. U dresu Partizana proveo je sezonu 2016/17, kada je sa crno-belima igrao polufinale ABA lige i finale Kupa "Radivoj Korać”.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je tri srebrne medalje - na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2017. godine, Olimpijskim igrama 2016. u Brazilu i na Svetskom prvenstvu 2014. u Španiji.

U karijeri je još igrao za španski Estudijantes, turski Banvit, Istanbul BB, Radnički iz Kragujevca i Metalac iz Valjeva.

Ostaje da se vidi i status Novice Veličkovića, kome je istekao ugovor. Obe strane su zainteresovane za produžetak saradnje, na radost navijača Partizana.

#Košarka

#Partizan

'