AKTUELNO

Ženska košarkaška reprezencacije Srbije savladala je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva reprezentaciju Švedske rezultatom 87:49 (21:12, 22:9, 21:12, 23:16).

Utakmica protiv Šveđanki bila je izuzetno bitna, jer osim plasmana u polufinale donosi i vizu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinovic

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinovic

Naša reprezentacija je kao prvoplasirana završila takmičenje u grupi D, ostavivši iza sebe selekcije Rusije, Belgije i Belorusije.

Srpske košarkašice u borbi za finale igaće protiv Španije, aktuelnog šampiona Evrope, koja je u četvrfinalu izabacila Rusiju.

Posle tri dramatične utakmice u grupnoj fazi i tri pobede u samoj završnici, izabranice Marine Maljković već u prvoj deonici su prelomile meč u svoju koristi. U furioznom startu Srpkinja najviše se istakla Ana Dabović, koja je u prvoj četvrtini postigla čak 14 poena. Posle 20 minuta igre, nadmoć srpskih košarkašica i u napadu i odbrani rezultirala je prednošću od 20 poena.

Do kraja utakmice osvajčice olimpijske bronze samo su održavale stečenu prednost, koja je u jednom trenutku narasla do plus 39.

Najefikasnija u timu Srbije bila je Ana Dabović sa 19 poena, kapitenka Jelena Bruks ubacila je 11 koševa, kao i Aleksandra Crvendakić, a Saša Čađo jedan manje. Srbija će polufinalni meč sa Španijom igrati u subotu od 20.30.

#Košarka

#Polufinale

#Srbija

'