AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde pre dva dana pobedili su Partizan u 3. meču finalne serije košarkaške Superlige Srbije, 96:90, i tako došli na korak od odbrane titule u domaćem prvenstvu.

Ukoliko Zvezda ne odbrani titulu večeras, sledi nova utakmica koja bi se održala u četvrtak.

Goran Grbović bivši košarkaš kaže da je činjenica da je Zvezda na korak od titule.

- Zvezda će rasterećeno ući u utakmicu, ali to je derbi i nikada se ne zna. Košarka koja se igra na derbiju je naporna i teška i Zvezda sa tim novim igračima je osveženija sa mladim igračima. Partizan igra odlično takođe. Zvezda ima razne opcije za razliku od Partizana – ocenio je Grbović.

Kaže da svakako očekuje dobru utakmicu, najviše za navijače.

Bivši košarkaš Goran Karadžić kaže da se derbi obično odlučuje sa jednom loptom, a sve dosadašnje utakmice su bile zanimljive.

- Stranci su tu da dobro igraju, ali meni je otkrovenje je Filip Čović koji tako dobro vodi utakmice poslednjih par meseci. Ko je njega pratio u FMP-u znao je da je on trebao samo da se rastreti. Spokojni smo, srpska košarka ima dobre, mlade igrače – ocenio je Karadžić, koji kaže da je tim dobar onoliko koliko je dobra atomsfera.

- Ta prevaga se pravi kod dobrih ekipa upravo u toj atmosferi. Važno je to koliko se igrači druže i sarađuju – smatra Karadžić.

#KK Crvena zvezda

#Košarka

'