AKTUELNO

Bosanskohercegovački košarkaš iz Portlanda Jusuf Nurkić, na meču protiv Denvera Nikole Jokića, nosio je majicu sa imenima devetorice poginulih vojnika Armije BiH.

On je na meču polufinala Zapadne konferencije plej-ofa NBA u Oregonu, koji nije igrao zbog povrede, nosio majicu sa imenima Izeta Nanića, Hajrudina Mešića, Safeta Hadžića, Safeta Zajka, Mehdina Hodžića, Midhata Hujdura, Adila Bešića, Nesiba Malkića i Envera Šehovića, ljudi koji se navodno terete da su ubijali Srbe, a u BiH odlikovanim najvećim ratnim odličjem - Ordenom heroja oslobodilačkog rata.

Pored toga, na svom Fejsbuk profilu postavio je video u kome veliča pomenute vojnike i peva kasidu "Devet heroja".

Na provokacije nije odgovorio Jokić, čak šta više istakao je da mu je drago što je Nurkić počeo da samostalno hoda za kratko vreme od teške povrede.

- Drago mi je što se vratio i što je zdrav. Imao je tešku povredu - rekao je Jokić na konferenciji za medije posle utakmice.

Inače, Nurkić je bio Jokićev saigrač u Denveru i otišao je u Portland iz razloga što je bio u njegovoj senci.

View this post on Instagram

Jusuf Nurkić ničim izazvan došao na utakmicu Portlanda i Denvera u majici na kojoj su bila ispisana imena zločinaca iz armije federacije BiH tokom građanskog rata 90-tih. Provokacija je, valjda, bila upućena na adresu Nikole Jokića, njegovog nekadašnjeg saigrača. Pitamo se čemu i zašto? Ili je možda ideja bila drugačija... Srpski košarkaš nije reagovao, normalno. Zašto bi reagovao na ovaj šabanski potez na jednoj utakmici NBA plejofa? Pitanja za @bosnianbeast27 bi moglo da glasi - Šta ti je ovo trebalo, seljačino? Da li si svestan koliko je ljubitelja košarke u Srbiji i regionu bilo potreseno kad si doživeo onu tešku povredu nedavno? Da li si svestan, maloumniče, da su se mnogi molili za tvoj brz i uspešan oporavak? Šta sad da čovek misli o Nurkiću, inače zaista odličnom košarkašu? Da se i dalje molimo za njegov oporavak? Da je glup i nikakav čovek, dokazao je i pokazao. Eeej, NBA plejof, on došao u ovoj majici. Ludilo mozga! Nije ti ovo trebalo, Jusufe NArkiću. Ali, neka svet vidi kakav si papan. . . . #jusufnurkic #nikolajokic #techsportserbia

A post shared by Tech&Sport Serbia (@techsportserbia) on

#Jusuf Nurkić

#NBA

'