AKTUELNO

Košarkaši Hjustona izjednačili su na 2:2 protiv Golden Stejta u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 112:108.

Hjuston je predvodio Džejms Harden sa 38 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Erik Gordon postigao je 20 poena, a Pi Džej Taker 17 poena i 10 skokova.

Foto: Tanjug AP

Hjuston je vodio sa devet razlike, pre nego što su Voriorsi serijom od 7:0 prišli na 108:110. Harden je 11,5 sekundi pre kraja iskoristio jedno slobodno bacanje, a posle toga Kevin Durent promašio je "trojku". Golden Stejt je ipak došao do lopte, ali je Stefen Kari promašio "trojku", a zatim je fauliran Kris Pol. On je pogodio jedno od dva slobodna bacanja i obezbedio pobedu i izjednačenje Hjustona posle 0:2.

Foto: Tanjug AP

U ekipi aktuelnog šampiona najefikasniji je bio Durent sa 34 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je Kari postigao 30 poena i osam asistencija. Drejmond Grin dodao je 15 poena uz 10 skokova, a Klej Tompson 11 poena i sedam skokova.

Naredna šesta utakmica igra se u Hjustonu u petak uveče.

Košarkaši Milvokija poveli su sa 3:1 protiv Bostona u polufinalu plej-ofa Istoka, pošto su pobedili sa 113:101.

Janis Adetokunbo predvodio je Bakse sa 39 poena, 16 skokova i četiri asistencije. Džordž Hil u pobedi je učestvovao sa 15 poena i pet asistencija, a po 13 poena postigli su Kris Midlton i Erik Bledso.

Milvoki pokušava da se plasira u finale konferencije prvi put od 2001. godine, kada je izgubio od Filadelfije predvodjene Alenom Ajversonom i Dikembeom Mutombom.

Foto: Tanjug AP

Kajri Irving bio je najefikasniji u ekipi Bostona sa 23 poena i 10 asistencija, ali uz loš šut, 7/22 iz igre, od čega je postigao jednu "trojku" iz sedam pokušaja.

- Koga briga? Ja sam košarkaš. Pokušavam sve da uradim, 22 šuta - mislim da je trebalo da šutnem 30 puta - rekao je Irving, koji bi na leto mogao da postane slobodan igrač.

Naredna peta utakmica igra se u sredu uveče, a domaćin će biti Milvoki.

#NBA

'