AKTUELNO

Ovogodišnje finale ABA lige, utakmica KK Crvene zvezde i KK Budućnosti ostalo je zapamćeno i po ponašanju navijača. Glasna i pogrdna navijanja čula su se i u Beogradu i u Podgorici. Prošle godine su se dešavale slične stvari, kao i nepravilnosti, a predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović kaže da se ove godine desilo isto što i prošle.

- U crnogorskim medijima vlada amnezija, a ne znam zašto ona postoji i u našim medijima. Mi smo prošle godine izgubili u finalnoj seriji 3-1. Ne mogu da se zaborave utakmice iz ovog vremena prošle godine. Prošle godine je Budućnost dobila utakmicu u Beogradu, za karte je bio dogovoren reciprocitet. Treća utakmica, a prva koja je odigrana u Podgorici, desilo se da kada smo došli u hotel naši igrači su bili napadnuti – kazao je Čović i dodao da je tada Zvezda imala razlog da se vrati u Beograd.

Kako dodaje, ljudi koji su napali Zvezdine igrače tada su Bemaksovci, a to je sve počelo da se dešava i ove godine.

Foto: TvPink Printscreen

Čović kaže da kada se uporedi koš razlika od prošle godine, ove godine je Zvezda ostvarila plus 88 koševa, a u celoj sezoni Crvena zvezda je imala plus 132 koša ukupni skor.

- Znao sam da će biti određenih pritisaka i tenzija zbog prošle godine, svega što se događalo u finalu plej-ofa, ali nisam očekivao da će se ta priča ponoviti u Podgorici – naveo je Čović i dodao da su isti ogranizatori bili i ove godine.

On kaže da su te stvari iritirale javnost u Beogradu i da je bilo ružnog skandiranja, kao i da klub radi sve da se to ne događa.

Potpredsednik Upravnog odbora KK Crvena zvezda Saša Vlaisavljević kaže da ni on ni Čović nisu naivni ljudi, ali da se neko sistematično pobrinuo za njih od sletanja do odlaska iz Podgorice i pokazao tiplove i šrafove kojima je pogođen u glavu predsednik Skupštine kluba Branislav Baćović.

Foto: TvPink Printscreen

- Ulazak u salu je bio oko 18 sati i 40 minuta, ja sam snimao sve. Gospodin Baćević je udaren u bubreg i okrenuo se da vidi šta se dogodilo, posle je mene uhvatio čovek koji me je jednom rukom udarao, a drugom pokušao da mi uzme telefon. Žalosno je što je čovek koji me je udario predsednik ženskog košarkaškog kluba Budućnost – izjavio je Vlaisavljević.

Kako dodaje, saznali su sva imena koja su učestvovala u tom napadu na terenu.

- Sve znamo, znamo ko nas je pljunuo, njihove veze sa Srbijom. Ja sam se trudio da ne odgovorim na napad i da ničim ne isprovociram. Pokušao sam samo da mi ne uzmu telefon. Tu sam čuo izraz „Smrdija“, koji do tada nisam – rekao je Vlaisavljević.

On kaže da kada su seli na klupu obasuli su ih upaljači, tiplovi...

#Nebojša Čović

#Saša Vlaisavljević

'