AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su podgoričku Budućnost 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17) u majstorici u Beogradu i osvojili titulu ABA lige, uz plasman u Evroligu.

Peti meč finalne serije odigran je sa puno tenzije sa tribina hale "Aleksandar Nikolić", u kojoj su na zagrevanju napadnuti gosti petardama i tvrdim predmetima i pretio je da se i ne odigra, odnosno kasnio sat vremena, ipak je na kraju završen trećim ubedljivim trijumfom tima Milana Tomića za 3:2 u finalnoj seriji plej-ofa.

Foto: Tanjug

Foto: Pink.rs

Beron MVP finala ABA lige

Amerikanac iz Crvene zvezde Bili Beron proglašen je za najkorisnijeg košarkaša finalne serije plej-ofa ABA lige. Beron je u pet mečeva serije i pobedi nad podgoričkom Budućnosti 3:2 u proseku beležio 14,4 poena, uz po 3,4 asistencija i skokova.

Foto: Tanjug

Crveno-beli su se u potpunosti revanširali Budućnosti za prošlogodišnji poraz u finalu i nakon godinu dana vratili se na vrh Jadrana. Sa ukupnom razlikom +100, računajući samo duele u Beogradu, Zvezda je iskoristila "vruć" domaći teren i četvrti put u poslednjih pet godina pokazala da je najbolja u regionu.

Foto: Beta

To se već znalo na poluvremenu kada je Zvezda primila samo 21 poen, a dala 47... Najefikasniji na meču bio je Kej-Si Rivers sa 21 poenom (5/8 za tri), Dejan Davidovac je dodao 11, a po 10 Boriša Simanić, Majkl Odžo i Mohamed Faje, dok je kod Budućnosti najviše dao Noris Kol sa devet.

Foto: Beta

Pre početka meča, koji je zakazan za 19 časova, navijači Crvene zvezde uleteli su na parket dok su se igrači obe ekipe zagrevali.

Ilić navijačima: Ne nasedajte na provokacije

Direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Ilić pozvao je navijače u dvorani "Aleksandar Nikolić" da navijaju sportski i ne ubacuju predmete u teren u meču protiv Budućnosti u finalu ABA lige. Ilić je preko mikrofona u halu apelovao na pristalice crveno-belih da ne prave incidente, nakon što su na zagrevanju napadnuti gosti iz Podgorice gađani petardama i tvrdim predmetima. -Hajde da navijamo sportski i ne nasedamo na provokacije. Da navijamo korektno odemo u Evroligu. Molim da ne bacate u teren predmete - rekao je Ilić. Početak meča je odložen, a ekipa Budućnosti je u svlačionici duže vreme i pitanje je da li će izaći. Zato su sudije pustile vreme od 20 minuta da se pojave gostili ili će meč biti prekinut.

Foto: Beta

"Delije" su jurnule ka košarkašima Budućnosti da se fizički obračunaju sa njima. Igrači Budućnosti su se zatim povukli u svlačionicu, zahtevajući da se utakmica održi kada se tribine iza njihove klupe isprazne.

Foto: Tanjug

Zvezdaši slave u Beogradu, širom Srbije, ali i u Podgorici

Navijači Crvene zvezde slave trijumf košarkaša u finalu ABA lige i povratak u Evroligu u Beogradu, širom Srbije, u Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Neposredno po završetku utakmice protiv Budućnosti na društvenim mrežama pojavili su se snimci bakljade sa Novog Beograda, Banjaluke, ali i slavlje studenata u Studentskom domu u Podgorici. Zvezda je u finalu savladala Budućnost 97:54.

#Budućnost

#KK Crvena zvezda

'