AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da prednost od 1:0 u polufinalu plej-ofa ABA lige protiv Partizana ništa ne znači i da njegova ekipa u predstojećoj utakmici mora da odigra bolje kako bi se posle tog duela plasirala u finale.

- To što vodimo 1:0 ništa ne znači. Moramo da budemo spremni i da odigramo mnogo kvalitetnije na njihovom terenu, pred njihovim navijačima, da nema tih sitnih grešaka i padova u igri tokom 40 minuta da bismo mogli da dobijemo i da se plasiramo u finale - rekao je Tomić novinarima na Malom Kalemegdanu.

Crveno-beli vode protiv Partizana sa 1:0 u polufinalu plej-ofa ABA lige, pošto su u prvom meču pobedili posle produžetka sa 106:101.

Drugi meč na programu je u subotu od 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić", a domaćin je Partizan.

- Partizan nije ista ekipa od početka sezone, doveli su četiri igrača, iskusnog evroligaškog trenera Trinkijerija, tako da to je potpuno drugi tim od početka sezone i sigurno da je njhovim dovodjenjem da je njihov cilj da naprave što veći uspeh - rekao je Tomić.

- Mi smo spremi za ovu utakmicu. Treba nam 100 odsto koncentracije i da se bavimo samo košarkom - dodao je trener Zvezde.

Upitan u kakvom je stanju Džo Regland i da li će biti spreman za utakmicu, Tomić je kazao da on radi dve terapije dnevno.

- Da li će igrati, odlučićemo sutra ujutru - rekao je Tomić i dodao da su svi ostali igrači spremni za meč.

Tomić je pred prvi meč kazao da je Zvezda favorit jer igra pred svojim navijačima, pa je novinare zanimalo ko je favorit u sutrašnjem meču.

- Specifična utakmica, svaki derbi je posebna utakmica. Da li su oni favoriti ili mi, jedno je sigurno da mi idemo da dobijemo tu utakmicu i da se plasiramo u finale - rekao je Tomić.

Trener Zvezde je dodao i da očekuje drugačiju utakmicu u odnosu na prvi meč.

"Biće drugačija, mnogo tvrdja utakmica. Očekujem i da će ići na manje koševa", rekao je Tomić.

Kapiten Zvezde Branko Lazić rekao je da veruje da će njegova ekipa u sutrašnjem meču ispraviti greške koje je pravila u prvom i da će se plasirati u finale.

- Što se tiče te prve utakmice, mi smo ostvarili naš cilj, a to je pobeda. Došli smo do nje možda malo težim putem, ali je najbitnije da smo pobedili. Imali smo dovoljno vremena da analiziramo tu utakmicu i siguran sam da ćemo sutra uspeti da ispravimo sve greške i da zabeležimo drugu pobedu i obezbedimo proloz u finale - rekao je Lazić.

Iz Crvene zvezde su pozvali svoje navijače da ne dolaze na sutrašnju utakmicu jer po propozicijama lige nema organizovanog dolaska navijača. Iz kluba su takodje i negodavali to što su se imena sudija za sutrašnju utakmicu još sinoć pojavila na društvenim mrežama.

#KK Crvena zvezda

#Milan Tomić

'