AKTUELNO

Užas!

Atila Tot (56), zvani Čita, beskućnik koji je osumnjičen za otmicu devetogodišnje devojčice Erike Čordaš, višestruki je povratnik u izvršenju imovinskih krađa, ali i silovanja.

Tot je za silovanje osuđivan pre pet godina i dobio je kaznu od četiri godine zatvora.

Opsežna potraga za devojčicom trajala je nešto više od 24 sata i svi koji su učestvovali u njoj bili su sa razlogom zabrinuti pošto su znali za Totovu kriminalnu prošlost.

Dobro je i sva sreća da se sve ovako završilo, jer je dete bilo sa čovekom koji je silovatelj i za to krivično delo je i služio već kaznu zatvora. Devojčica je dobro, urađeni su pregledi i nije ni u kom pogledu povređena. Nikome nije jasno kako je otac dozvolio tom čoveku da mu odvede dete koje inače i ne živi sa njim – ispričali su pojedini meštani Sente.

Devojčicu majka napustila, živi u hraniteljskoj porodici

Naime, kako saznaju mediji, devojčica koja je nestala ne živi ni sa ocem niti sa braćom. Nju i njena dva brata majka je napustila i ona živi u okolini Bečeja, sa ocem Šandorom se samo viđaju pošto žive u hraniteljskim porodicama. Erika je sa jednim bratom od ranije smeštena u jednu hraniteljsku porodicu, a drugi njen brat živi kod drugih hranitelja.

Foto: Printscreen Youtube

U vreme nestanka devojčice deca su bila na viđanju sa ocem. Naime, Atila Tot je došao na salaš na kome živi Šandor Čordaš, a njegova dva sina i ćerka trebalo je da sa ocem u istoj kući provedu vikend. Tot je prespavao kod njih na fotelji, a sutradan je rekao ocu devojčice da će sa njom otići do prodavnice u nabavku hrane. To je bilo oko 11 časova i on je pristao da mu poveri ćerku uz obećanje da se vrate do 14 časova. Pošto se beskućnik i dete nisu vratili do uveče, otac je prijavio nestanak ćerke Erike.

- Više puta sam mu pomagao i ne vidim nijedan razlog zašto bi hteo da naudim mom detetu – rekao je otac Šandor.

Atila Tot je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo otmica i za njega je doneto rešenje o zadržavanju od strane PU Kikinda PS Senta na vremenski period od 48 sati. On će najverovatnije biti saslušan u utorak u Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

U ponedeljak na salašu, oronuloj kući u kojoj živi otac devojčice, do koje se dolazi neasfaltiranim putem na samom ulasku u Sentu, nije bilo nikoga. Komšije kažu da su ga videle da rano ujutru vozeći bicikl sam napušta salaš. Prema njihovim rečima Šandor je otac troje dece, ali deca ne žive sa njim već ih samo povremeno viđaju.

Pre nego što su devojčica i beskućnik pronađeni u nedelju popodne u napuštenoj kući kod stanice, salašu nije bilo moguće prići. Policija je došla kod oca i nikome, osim predstavnicima Centra za socijalni rad, nije bio dozvoljen prilaz.

Pročitajte još: OTKRIVENO DA LI JE DEVOJČICA IZ SENTE SILOVANA! Erika (9) nađena na Železničkoj stanici, Atila je poveo da kupe hranu, ali je nije vratio kući puna 24 sata

#Otmica

#devojčica

'