AKTUELNO

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Potraga za Erikom Čordaš (9) iz Sente juče je podigla policiju na noge, a završena je pronalaskom nestale devojčice i hapšenjem beskućnika Atile Tota (56) zbog sumnje da je izvršio otmicu! On se sumnjiči da je odveo maloletnicu da kupe hranu, ali da je nije vratio kući. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Devojčica je nađena juče na Železničkoj stanici u Senti, a od kuće je otišla u subotu ujutro da s Atilom kupi hranu. Nestanak je prijavio njen otac, juče ujutro, jer se devojčica nije vratila kući posle odlaska s Atilom.

Foto: Pixabay.com

Erika Čordaš je odmah zdravstveno zbrinuta u bolnici u Senti, a uključeni su i zaposleni Centra za socijalni rad iz tog mesta. Iz Policijske uprave u Kikindi juče tokom dana saopšteno je da je devojčica u dobrom zdravstvenom stanju i da nema vidljivih povreda.

Prema rečima Erikinog oca, Atila je prespavao u njihovoj kući, a u subotu je s devojčicom krenuo da kupe hranu, ali više se nisu vratili.

Devojčica nije silovana

Devojčica je odmah posle pronalaska kompletno pregledana, a ginekolozi su potvrdili da nema povreda genitalija, jer se u početku sumnjalo da je posle otmice napastvovana.- Devojčica je bila zbunjena, a tek treba da bude saslušana i da ispriča gde je bila s Atilom - kaže izvor iz istrage.

- Prespavao je kod nas u fotelji, a u subotu ujutro me je pitao da pustim Eriku da ide s njim u prodavnicu da kupe namirnice. Obećao je da će se na salaš vratiti do 14 sati. Međutim, kada je počeo da pada mrak, uhvatila me je panika i otišao sam u policiju da ga prijavim - kaže Šandor Čordaš.

Građani Sente u neverici kažu da su ovakve i slične situacije skoro svakodnevne.

- Čuli smo da je nestala devojčica. Stvarno ne možemo da verujemo da se posle nestanka Barbare Vitez desio sličan događaj u našem mestu. U poslednjih četiri-pet godina učestali su nestanci devojčica i skakanja sa mosta na Tisi, pa smo i sami iznenađeni. Ne znamo šta se dešava. Ovako nije bilo pre 20 godina, ali je strašno i čudno da je Senta na takvom glasu - pričaju meštani Sente.

Osim Policijske uprave u Senti i Subotici, u potragu za nestalom devojčicom bili su angažovani pripadnici MUP-a u gotovo svim opštinama na severu Vojvodine, kao i pogranična policija. Sve do trenutka njenog pronalaska, bile su pojačane kontrole na graničnim prelazima ka Mađarskoj i Rumuniji. Alarmirani su svi građani, a iz policije je saopšteno da je nestala devojčica na sebi imala plave helanke, crvenu majicu, zelene baletanke i šareni džemper.

Kako mediji nezvanično saznaju, Atila je povratnik iz zatvora. Kako i zašto se našao u kući porodice Čordaš na periferiji Sente i da li je imao nameru da kidnapuje devojčicu, biće predmet dalje istrage. Kuću Čordašovih, do pronalaska devojčice, juče je čuvala policija.

Pročitajte još: DETALJI NESTANKA DEVOJČICE (9) IZ SENTE: Erikin otac OTKRIO ŠTA SE ZAPRAVO DESILO!

#Silovanje

#devojčica

#nestala

'