AKTUELNO

Kolege u šoku!

Kantonalni sud u Odžaku, na predlog Tužilaštva u Orašju, odredio je jednomesečni pritvor 50-godišnjem policajcu iz Orašja zbog sumnje da je počinio krivično delo polni odnos s detetom kao i krivično delo upoznavanje deteta sa pornografijom, navedeno je na internet-stranici Suda u Odžaku.

Reč je o aktivnom policajcu G. L. (50), koji je uhapšen krajem septembra zbog sumnje da je imao polni odnos sa sedmogodišnjom pastorkom.

Pritvor je za policajca predložen zbog opasnosti od bega, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Istraga protiv policajca pokrenuta je na osnovu prijave koju je 25. septembra primila Policijska stanica u Orašju.

To je bio šok za sve njegove kolege, ali i za brojne građane Orašja koji ga poznavaju. Osumnjičeni se u slobodno vreme, prema saznanjima, bavio fotografijom te je bio angažovan kao fotograf na zabavama, krštenjima, zarukama, venčanjima i porodičnim okupljanjima, piše Avaz.

Zbog predanosti poslu, G. L. je čak bio predavač deci u osnovnim školama i niko nikada nije uočio nepravilnosti, a kamoli njegovu sklonost pedofiliji.

Devojčica je, navodno, prošla ginekološke preglede, kojima je utvrđeno da je bilo seksualnog kontakta.

- Policija je profesionalno obavila svoj posao u smislu pružanja usluga Tužilaštvu, nimalo ne štiteći status osumnjičenika - rekao je izvor iz policije.

#Bosna i Hercegovina

#Policajac

#Silovanje

'