AKTUELNO

Sumnja se da je D. T. tridesetsedmogodišnjoj ženi ponudio prevoz, a potom je odvezao na livadu i silovao.

Meštanin Pojata kod Ćićevca D. T. (47), koji je uhapšen u sredu zbog sumnje da je silovao ženu (37) iz okoline Ražnja, pre 18 godina oteo je petnaestogodišnju devojčicu, pokušao da je obljubi, a zatim je od njenih roditelja tražio otkup!

Ova dva slučaja slična su i po mestu događaja, jer je 2000. godine D. T. tinejdžerku kidnapovao i odveo u šumu koja se nalazi nedaleko od mesta poslednjeg zločina.

Kako je saopštila kruševačka policija, sumnja se da je D. T. tridesetsedmogodišnjoj ženi ponudio prevoz, a potom je odvezao na livadu i silovao. Navodno, on je neko vreme vrebao žrtvu.

- Uz pretnju da će je ubiti, silovao je svoju žrtvu u nekom zaseoku - rekao je izvor blizak istrazi.

- Žena je prijavila slučaj i nakon toga su je pregledali na ginekologiji. Od oboje su uzeti brisevi, a zatim je D. T. uhapšen.

Jeziva otmica zbog koje je D. T. svojevremeno i robijao dogodila se pre 18 godina. Nestanak devojčice iz Paraćina tada je prijavila očajna porodica. Pripadnici MUP iz ovog grada u pomoć su pozvali operativce iz Kruševca, koji su odlično poznavali teren Kruševac - Ćićevac - Pojate - Paraćin. Pretpostavljalo se da je tinejdžerka kidnapovana u blizini tadašnje etno-folkoteke, odakle je odvedena u obližnju šumu. Tu ju je D. T. vezao za drvo.

- Osumnjičeni je znao da je porodica imućna, bili su uspešni privatnici, pa je tražio otkup i to više od 100.000 tadašnjih nemačkih maraka - iznosi nezvanično izvor "Novosti".

Foto: Unsplash

- Sve je trajalo dva dana i dve noći. Devojčicu je pipkao, neprilično dodirivao, ali nije uspeo da je siluje. Bila je tako vezana za drvo, izmučena i preplašena kada su je policajci našli.

Ispostavilo se da je osumnjičeni D. T. napuštao šumu kada je telefonirao. Slučaj je rasvetljen uz pomoć dobrog terenskog rada, jer u to vreme nije bilo naprednih i brzih lociranja. Policajci su mu stavili lisice dok je bio u govornici, a sve to je sa terase posmatrala supruga osumnjičenog D. T.

- Devojčica je bila preplašena i izmučena kada je pronađena. Van sebe je bila i porodica devojčice - navodi izvor , i dodaje: - Pripadnik MUP iz Kruševca nosio je dete na rukama i predao je ocu u naručje.

Posle hapšenja D. T. je saslušan u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, a rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kruševcu određen mu je pritvor - rekao je javni tužilac dr Bratislav Petrović.

D. T. je posle otmice devojčice završio u zatvoru, ali je nakon nekoliko godina ponovo bio na slobodi. Završavao je iza rešetaka i usled razbojništava, kao i još jednog silovanja u pokušaju. Sa robije je izašao pre nekoliko godina i vratio se u selo kod Ćićevca.

#Hapšenje

#Silovanje

#Zatvor

'