separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

hronika

Putevi Srbije: Gusta magla i velika brzina najverovatniji uzrok sudara na auto-putu


Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da su smanjena vidljivost zbog guste magle i neprilagodjena brzina vozila "najverovatniji uzrok" sudara na auto-putu između Ćuprije i Jagodine u kojima je u sredu osam osoba poginulo, a više od 25 je povređeno.


Izražavajući saučešće porodicama stradalih u jučerašnjim saobraćajnim nesrećama, "Putevi Srbije" su naveli da je kolovoz autoputa na svim deonicama "u zadovoljavajućem stanju", a da su putna signalizacija i oprema "bez oštećenja".

- Duž deonica na teritoriji gde je pojava magle česta, kao što je slučaj sa Pomoravljem, signalizacija je prilagodjena vremenskim prilikama, odnosno postavljene su table za maglu i obeležene su bele tačke u vidu polukrugova na propisanom rastojanju, kojima se učesnici u saobraćaju obaveštavaju da je neophodno smanjiti brzinu i prilagoditi je uslovima na putu - piše u saopštenju.

Navodi se da radnici preduzeća za održavanje puteva svakodnevno obilaze deonice puteva, i da se svi uočeni nedostaci "blagovremeno saniraju i popravljaju", a da je adekvatna horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija duž svih deonica autoputeva u Srbiji postavljena shodno projektu o saobraćajnoj signalizaciji.

- Najverovatnije da su smanjena vidljivost zbog guste magle i neprilagodjena brzina uzrok katastrofalnih saobraćajnih nezgoda koje su se juče dogodile na auto-putu izmedju Ćuprije i Jagodine, ali svakako pitanje utvrdjivanja uzroka saobraćajnih nezgoda prepustićemo nadležnim institucijama - naveli su iz "Puteva Srbije".

U dve saobraćajne nesreće koje su se dogodile juče oko 7.20 izmedju Ćuprije i Jagodine, gotovo istovremeno u oba smera, poginulo je osam ljudi dok ih je više od 25 povredjeno.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti