AKTUELNO

Nesrećna devojčica ostala je pod točkovima auta, pa su vatrogasci morali da ga podignu kako bi njeno telo preuzela pogrebna služba.

Dvanestogodišnja Isidora V. smrtno je stradala oko 12.40 sati u Požarevačkoj ulici u niškom naselju Donji Komren kada je dostavno vozilo, u kom u trenutku tragedije nije bilo vozača, krenulo unazad i "smotalo" je pod točkove.

Vozač B. S. (53) iz Leskovca je službeni "fiat doblo" parkirao ispred radnje za prodaju elektro-opreme u koju je ušao radi kupovine, kada je vozilo bez kontrole krenulo na dete koje se sa drugaricom vraćalo iz OŠ "Ivo Andrić", gde je pohađalo šesti razred. Nesrećna devojčica ostala je pod točkovima auta, pa su vatrogasci morali da ga podignu kako bi njeno telo preuzela pogrebna služba.

Nezapamćena tragedija dogodila se na stotinak metara od kuće stradalog deteta, pa su na mesto nesreće posle samo par minuta stigli užasnuti roditelji i rođaci. Isidorina baka Milena udarala se u glavu i grudi i naglas naricala za mrtvim unučetom.

- Kako da živimo bez Isidore, kako će moja Ana bez deteta? Jao, što neće infarkt da me udari, ne mogu dalje bez unučeta! – kukala je očajna baka.

Milena kaže da je za tragediju saznala od devera svoje kćeri, Isidorine majke Ane.

- Pozvao nas je telefonom u selo Prosek gde živimo i kazao nam da su Isidoru zgazila kola. Poleteli smo kao bez duše, mislili smo da je malo udarena. Joj, kad sam videla, glava modra, telo smrskano, jadno moje dete, vraćalo se iz škole i poginu ispred kuće – jaukala je neutešna žena.

Detetova majka Ana kaže da je u vreme tragedije spavala jer je prethodnu noć radila u trećoj smeni.

NEĆU SE SMIRITI DOK NE BUDE TRUNUO U ZATVORU

- Svekar je otišao u školu po moje mlađe sinove blizance, a Isidora se uvek vraćala sa drugaricom. Ne mogu da shvatim šta nas je zadesilo, samo pet minuta joj je trebalo da stigne do kuće. Čujem da taj čovek čije je vozilo nije pozvao ni Hitnu pomoć, da se sklonio… ako je to stvarno tako, neću se smiriti dok ga ne vidim da trune u zatvoru – grcajući je govorila očajna majka.

Radnici firme u kojoj se B. S. nalazio kada je pregažena devojčica kažu da niko od njih nije video da su kola krenula.

- Tek kada je okončao kupovinu video je da mu nema kola. Onda smo videli gužvu, policiju i Hitnu pomoć. On je bio u šoku, stajao je ispred vrata prodavnice, dok nije došla policija. Oni su ga uveli unutra, dok se nije okončao uviđaj – kazao je jedan od zaposlenih u prodavnici.

VOZAČ UHAPŠEN

Vozač B. S. je uhapšen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu.

Kako saznajemo u tužilaštvu, tragediju su zabeležile nadzorne kamere sa jedne od obližnjih radnji.

- Na snimku se vidi da se dete zbog jakog vetra povijalo i okretalo leđima dok se kretalo ulicom. Vozilo se kretalo tridesetak metara dok je nije udarilo. Devojčica se bukvalno podvukla pod kola, udarena je desnim zadnjim točkom. Vozilo je upućeno na tehnički pregled radi ustanovljavanja ispravnosti – rečeno nam je u niškom Osnovnom javnom tužilaštvu.

#Dete

#Niš

#Poginuli

#Smrt

#devojčica

'