AKTUELNO

Policija uhapsila Amdinu Osmanović (52) zbog sumnje da je usmrtila Alenšu Turku (39).

Amdina Vineta Osmanović (52) iz Bora osumnjičena je da je u petak ubila svoju priju Alenšu Amzovski Turku (39) hicem iz krateža. Zločin se desio u naselju Zmajevo, koje je smešteno ispod pogona RTB, a do tragedije je došlo jer je Amdina tražila da se Alenšina ćerka - Isidora Turku (18) - vrati njenom sinu, koga je napustila pre sedam meseci. Još veću tragediju je sprečila policija koja je na vreme stigla, inače je moglo doći do nezapamćenog krvoprolića.

- Spavali smo u svojoj kući kada je, dva sata iza ponoći, moja bivša svekrva došla do naše kuće i počela puškom da lupa po vratima, tražeći da izađem - kroz suze priča Isidora Turku. - Amdina je vikala: "Isidora, izlazi napolje, sve ću vas pobiti."

U tom trenutku, u kući su, pored Isidore, bili njen otac, majka i sestra.

- Tata je povikao da zovemo policiju - jeca Isidora. - Međutim, moja bivša svekrva mu je kazala da nam niko ne može pomoći, jer će nas sve pobiti.

U tom trenutku, Amdina je razvalila ulazna vrata i opalila nekoliko hitaca. Porodica Turku je, nekako, uspela da pobegne u spavaću sobu i da se zaključa unutra.

- Međutim, Amdina nije odustajala - nastavlja Isidora. - Razbila je prozor na spavaćoj sobi i zapalila zavesu. Siktala je da će žive da nas spali.

U tom trenutku kroz okno se promolila cev puške. Odjeknuli su hici, a Alenša je pala na pod.

- Ubrzo je naišla policijska patrola koja je uspela da savlada pomahnitalu ženu i otme joj oružje - plače Isidora. - Da nije, ko zna kako bi se sve okončalo. Pritrčala sam majci, ali ona nije davala znake života.

Kako se ispostavilo, Amdina je ispalila osam hitaca, tako da je pravo čudo da još neko nije nastradao. Nesrećna Alenša je odmah prebačena u Opštu bolnicu u Boru, gde su lekari samo mogli da konstatuju smrt.

- Ova tortura traje poslednjih šest godina, jer me je Amdinin sin oteo kada sam imala 12 godina - krije pogled Isidora. - U toj kući, u kojoj sam bila pod prisilom, proteklih godina su me svi tukli. Ponašali su se prema meni kao da sam rob. Jednog dana sam pobegla i vratila se kod mojih.

Međutim, Amdina je tada došla i kazala Isidorinim roditeljima da je vrate.

- Tada je izvadila pušku i kazala da će "raditi sačma" ako odbijemo. Nisam imala kud i vratila sam se. Tortura je postala gora nego ikad pre. Svi su me tukli, cela porodica - plače Isidora.

Kada je napunila 18 godina, Isidora je, konačno, rešila da pobegne.

- Bila sam rešena da se više nikada ne vratim, makar me ubili - nastavlja ova devojka. - U početku su mi pretili, ali se, nekako, vremenom sve smirilo.

Od tada je prošlo sedam meseci. U međuvremenu, Isidorin bivši muž se ponovo oženio, a svadbu je emitovao uživo posredstvom društvenih mreža.

- Pomislila sam da je, konačno, svemu došao kraj i da će me, napokon, ostaviti na miru. Međutim, Amdina je juče, dva sata iza ponoći, ponovo došla kod nas i ubila mi majku - plače Isidora.

TEŠKO UBISTVO - U pisanom saopštenju dostavljenom medijima, Policijska uprava u Boru saopštila je da je, zbog sumnje da je izvršila teško ubistvo, uhapšena Amdina Osmanović (52). Pored toga, njoj se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Njoj je određen pritvor do 48 sati.

#Bor

#Hapšenje

#Ubistvo

'