AKTUELNO

Baka, devojčice koja umlra u podeljak na treningu odbojke kaže da je Mija bila zdrava kao dren.

Miji Milošević (13) iz Subotice, koja je umrla u ponedeljak uveče na odbojkaškom treningu, najverovatnije je otkazalo srce usled nepreležanog koksaki virusa. Bila je zdrava kao dren, očigledno je imala neki skriveni problem, za koji nismo znali, kaže baka Pavka.

Mija Milošević (13), učenica iz Subotice koja je pre tri dana preminula na odbojkaškom treningu, najverovatnije je žrtva podmuklog koksaki virusa koji joj je napao srce!

Prema prvim nezvaničnim analizama, devojčica je bolovala od ovog virusa, ali ga nije dobro preležala, zbog čega joj je srce naglo oslabilo, a zatim i otkazalo u ponedeljak uveče.

Ove tvrdnje potkrepljuju i reči Mijine bake Pavke, koja nam je rekla da je njena unuka bila zdrava kao dren i da sve ukazuje da je imala neku skrivenu bolest, koja se nije manifestovala. Zvaničan uzrok smrti biće poznat kada budu gotovi rezultati obdukcije, koja je obavljena juče u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu.

Foto: Informer

Prema rečima sagovornika Informera iz subotičke bolnice, način na koji je Mija preminula i činjenica da je prošla sve preglede a da joj nije otkrivena nijedna srčana mana, ukazuju na to da je krivac za ovu tragediju podmukli koksaki virus.

- Po svemu sudeći, Mija je bolovala od ovog virusa a da nije ni znala, jer se on često manifestuje kao obična prehlada, uz blagu malaksalost. Kako virus nije otkriven u organizmu, niti lečen, on je napao srčani mišić, izazvao miokarditis, i devojčicino srce je oslabilo, a zatim i otkazalo prilikom prvog većeg napora. Sve preliminarne analize ukazuju na to jer Mija nije imala urođene srčane mane. Prolazila je mnogobrojne lekarske kontrole pošto se šest godina bavila plivanjem, nemoguće je da to ne bi bilo otkriveno posle tolikih provera. Ipak, obdukcija će zvanično pokazati zašto se ugasio ovaj mladi život - kaže naš sagovornik.

Saznanja potvrđuje i Mijina baka Pavka Milošević, koja kaže da njena unuka nikada nije imala zdravstvenih problema i da su roditelji izuzetno vodili računa o njenom zdravlju.

- Mija je bila zdrava kao dren, nikada se ni na šta nije žalila. Još smo u šoku, ne možemo da dođemo sebi i da poverujemo da je više nema, tek tako, u trenutku. Jasno je da je imala neku skrivenu bolest, za koju nismo mogli da znamo, iako smo svi u porodici vodili računa o njenom zdravlju, kao i o zdravlju njene mlađe sestre Une. Sad, da li je u pitanju koksaki ili neki drugi virus, to ne znamo - rekla je očajna baka Pavka.

Ona dodaje da su Mijini roditelji Đorđe i Jasna veoma brižni i odgovorni.

- Vodili su računa o svakom detalju, o ishrani, razvoju, o tome šta će i kako će trenirati, šta će obući, koliko će spavati. Zato je svima jasno da je našu Miju ubilo nešto veoma podmuklo, nešto za šta nismo mogli znati. Ovo je veliki udarac za sve nas, ali niko u porodici ne krivi ni lekare, niti ljude iz kluba. Očigledno, sudbina je htela tako - dodaje ona.

Čeka se obdukcija

Nadležni u subotičkoj bolnici nisu imali juče zvaničan izveštaj obdukcije, a prema rečima dr Gordane Krtinić, pomoćnika direktora, ne mogu dati nikakvu zvaničnu informaciju dok ne stignu sve analize. Obdukcija je obavljena u utorak, a telo male Mije juče je vraćeno u Suboticu. Sahrana je danas na Senćanskom groblju u ovom gradu.

#Odbojka

#Smrt

'