AKTUELNO

D. A. i njenog brata od strica S. A. umalo je ubio roj stršljena kada su krenuli da sa ispaše vrate krave u štalu. Drama se odigrala u petak uveče u selu Stari Glog kod Svetog Ilije nadomak Vranja, kada je roj razjarenih opasnih insekata najpre napao krave, a onda i decu, koja su iz Ćukovca došla u Stari Glog da provedu vikend kod babe i dede.

- Prolazili smo pored šumarka kada su se krave uznemirile i krenule da beže ispred nas putem. Osetila sam ubod i jak bol u glavi, branila sam se rukama, vriskala i vikala iz sveg glasa braći i sestrama koji su bili sa nama da beže prema kući - prepričava D. A. užasan događaj.

S. A. je imao više od deset uboda:

- Ubadali su me po glavi, prstima, vratu... Stavio sam kapuljaču od trenerke. Uzalud. Bili smo preplašeni. Baba i deda su pozvali tatu. Stigla je i Hitna pomoć, dobili smo injekcije. Strahovao sam da li će tata da stigne na vreme jer nisam mogao da izdržim bol.

Majka od S. A. kaže da veći strah u životu nije osetila nakon što je saznala šta se deci dogodilo.

- Pomislila sam na najgore. Spavali su na odeljenju kada sam stigla. Devojčica je počela da plače kad se probudila, smirila ju je medicinska sestra - priča uznemirena D. A. majka sedmoro dece, koja je srećna jer je Hitna pomoć brzom intervencijom sprečila najgore.

Doktor Predrag Stojanović, načelnik službe Hitne pomoći iz Vranja, koji je kobne večeri bio na dežurstvu, kaže da je stanje dece bilo veoma ozbiljno, posebno dečakovo.

- Dali smo im standardnu terapiju, rastvor i lekove protiv alergije i njihovo stanje je stabilizovano - kaže dr Stojanović i dodaje da su nakon intervencije deca prebačena na Dečje odeljenje.

Doktor ističe da je, zahvaljujući vozaču Hitne pomoći, ekipa do planinskog sela, udaljenog od Vranja šezdesetak kilometara, stigla na vreme i uspešno intervenisala.

#Dečak

#Ispovest

#Stršljen

'