AKTUELNO

Sumnja se da je ubijeni advokat Dragoslav Ognjanović primetio da ga prate dvojica mladića, a jednog je prepoznao kao Stojanovića.

Pokušaj ubistva Strahinje Stojanovića (28), čiji je automobil eksplodirao 11. avgusta u naselju Galenika, i ubistvo poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57), koji je likvidiran 28. jula na Novom Beogradu, najverovatnije su povezani događaji, a prema pisanju nedeljnika Ekspres, postoje indicije da je ubijeni advokat sumnjao da ga Stojanović prati.

Prema rečima Ekspresovih izvora iz istrage, Ognjanović je pre smrti, navodno, uočio da ga prate dva muškarca, a jedan od njih je, navodno, bio Strahinja Stojanović.

- Dragoslav Ognjanović, koji je bio pravni zastupnik Luke Bojovića i njegove porodice, znao je kako Strahinja izgleda, pošto ga je video na suđenju optuženima za ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog brata, na kome je Strahinja svedočio. Stojanović je u tom procesu bio svedok jer je, kako se sumnja, bio blizak klanu Slobodana Šaranovića, koji stoji iza Nikoline likvidacije - objašnjava izvor.

Olac Bilbao Gonzales (20), državljanka Španije i nekadašnja mis Marbelje, koja je bila u "audiju" Strahinje Stojanovića kada je vozilo dignuto u vazduh, oporavlja se na VMA.

- Ona je u eksploziji zadobila otvoren prelom potkolenice. Najpre je bila zbrinuta u KBC Zemun, ali je prebačena na VMA, gde će joj lekari operisati nogu. Iako je postojala mogućnost da misica ostane bez noge, naši lekari će dati sve od sebe da ne dođe do amputacije, već će joj biti urađena rekonstrukcija - kaže naš izvor.

Foto: Printscreen Facebook

Kako se navodi u beogradskom nedeljniku, Ognjanović se pre ubistva, navodno, požalio saradnicima da ga prate.

- Rekao je da ga prati Stojanović, koga je prepoznao, a sumnja se da je drugi muškarac, navodno, brat ubijenog vođe navijača, s kojim je Stojanović bio blizak - navodi se u Ekspresu i napominje da nema dokaza da su Stojanović i drugi mladić odgovorni za smrt advokata.

Foto: Tanjug

- Ipak, pošto je 14 dana posle likvidacije Ognjanovića pokušano ubistvo Stojanovića, kome je pod automobil "audi" postavljena bomba, ne isključuje se mogućnost da je klan Luke Bojovića odlučio da se osveti. Navodno, pripadnici Lukinog klana veruju da je Stojanović direktni izvršilac Mišinog ubistva, a da je brat pokojnog vođe navijača bio logistička podrška - piše Ekspres.

#Dragoslav Ognjanović

#atentat

'