AKTUELNO

Mitar Vuković (66), koji je u sredu u Đurđevu ubio Marija Trtića (28), kuma pevačice Goce Tržan, a zatim presudio i sebi, navodno zbog duga Nikolinog oca, menjao je šaržer u "tetejcu" dok je u mladića ispaljivao smrtonosne hice!

Prema saznanjima "Blica", Vuković je mladom Trtiću u telo ispalio sedam hitaca, a dva metka su završila u kući. Nakon što je ubio Marija Trtića, Vuković je sebi prislonio pištolj na slepoočnicu i ubio se. U kući je pored ispražnjenog šaržera, jednog u pištolju, nađen još jedan okvir pun metaka. Pištolj je, kako je  već pisano, Vuković legalno posedovao.

Upravo zbog tih pripremljenih okvira metaka, ne može se odbaciti mogućnost da je Vuković planirao da ubije Marija Trtića ukoliko mu ne donese celokupnu sumu koju je trebalo da mu vrati mladićev otac Nikola.

- Pored leševa je nađeno 500 evra i pretpostavka je da je taj novac doneo Trtić da bi vratio deo duga. Po svemu sudeći je Vuković očekivao veću sumu, posebno što mu je, bar prema onome što je pisalo u ugovorima o pozajmici, Trtić dugovao čak 300.000 evra - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Ono što je zasad izvesno jeste da je Mario Trtić u sredu oko 11 sati krenuo kod Vukovića u kuću u Ulici Vuka Karadžića. Pretpostavlja se da su se posvađali i da je oko 13 sati Vuković presudio mladiću i sebi jer su stanari te ulice izjavili da su u to vreme čuli "neku pucnjavu", ali su pomislili da deca bacaju petarde. Tela u lokvi krvi nađena su tek predveče, nakon što je mladićeva sestra Nina prijavila da joj se on ne javlja na pozive, nakon čega je njegov motor nađen ispred Vukovićeve kuće.

U vreme zločina mladićev otac Nikola, Vukovićev nekadašnji poslovni partner, nije bio u Srbiji, već na Hvaru. Mariov otac još nije dao izjavu niti je razjasnio u kakvim je poslovnim odnosima pre tragedije bio sa Vukovićem, da li je od njega pozajmio 300.000 evra i pod kojim uslovima. Nikola bi takođe mogao da objasni da li je sin po njegovoj preporuci nekadašnjem ortaku u biznisu sa pumpama i naftnim derivatima trebalo da odnese pare i kolika je trebalo da bude ta suma.

Foto: Instagram

Nikola Trtić i ubica Mitar Vuković su zajedno poslovali pre 30-ak godina, kada su držali pumpe i trgovali naftnim derivatima. Prekinuli su poslovanje, ali su ostali u korektnim odnosima.

Nikola Trtić je vlasnik brod-restorana na Tisi u Titelu i pekare u Đurđevu, a svojevremeno je prodao nekoliko prodavnica jednom lancu maloprodajnih objekata. Za Vukovića su meštani Đurđeva znali da pozajmljuje novac pod kamatu, ali su napomenuli da je prema njima bio korektan.

O ubijenom mladiću Mariju Trtiću komšije i prijatelji imaju samo reči hvale.

- Krajem prošle godine se oženio. Ženica mu je trudna i čuli smo da je loše fizički i psihički zbog svega što ih je zadesilo. Porodici Trtić sada je bitno samo da ona i beba budu dobro - kažu uglas rođaci porodice Trtić.

Mariovi roditelji su skrhani bolom i nisu sposobni da pričaju za medije. Njih je vest o ubistvu zatekla na odmoru.

#Ubistvo

#dug

'