AKTUELNO

Mediji su danas objavili vest o vozaču narko-dilera koji je ni manje ni više nego počasni član Policijskog sindikata Srbije!

Iznenađuje nas jedino što ovakve vesti nismo ranije čitali, jer je opšte poznato da je Policijski sindikat Srbije već duže vreme u finansijskim problemima usled kontinuiranog opadanja broja članova, a da se počasne značke neretko prodaju za ozbiljan novac da bi se nadomestila rupa u budžetu sindikata! Da se ne gleda ko je ko, već samo novac, dokaz je i to što gore pomenuti vozač ima čak i dosije zbog nasilničkog ponašanja.

Već smo pisali da se PSS odnosno njihov predsednik Veljko Mijailović daleko više bavi politikom, umesto pravima policijskih službenika, a sada šira javnost i članovi sindikata mogu da se uvere i u jedan od razloga za tako nešto. Obučeš se skromno (često nosi vijetnamku) da bi bio dopadljiv narodu, smenjuješ čas zabrinuto čas ljutito lice, izbaciš par parola protiv drugih sindikata i vlasti, a sve vreme u pozadini živiš na visokoj nozi, te pored ostalog štancuješ i značke i prodaješ ih kriminalcima. To je pravo i kompletno lice Mijailovića i ekipe, a ne ono u koje pokušava da ubedi sve na televiziji ili tzv. protestima.

Nezavisni sindikat policije pozdravlja i podržava rad kolega i hapšenja svih koji se bave kriminalom bez obzira na članstva i funkcije u sindikatima ili MUP-u!

Naime pripadnici Interventne jedinice u ponedeljak veče pretresli su, u pojačanoj kontroli bezbednosno interesantnih osoba, na autoputu Šid-Beograd vozilo u kom se nalazio Hadži Zoran Jovanović (57) zvani Tebra, osuđivani narko-diler i pripadnik moto-bande “Hels Ejndžels”. Za volanom luksuznog crnog “mercedesa” bio je njegov vozač Miloš Lukić (34), kako se ispostavilo počasni član Policijskog sindikata Srbije (PSS) Veljka Mijailovića.

Foto: Nezavisni sindikat policije

Naime, pretresom su kod Lukića pronađena značka i legitimacija PSS, inače nalik na službene legitimacije MUP-a. Zašto su Lukiću i jedna i druga dodeljene s obzirom da nije ni sindikatlija-policajac, već samo počasni član, nepoznanica je, ali ono što nije nepoznanica jeste mogućnost njihove zloupotrebe za kriminalne poslove.

Valja napomenuti da i sam Lukić ima dosije, odnosno da je ranije hapšen je zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja saobraćaja. Hadži Zoran Jovanović je osuđivan u Belgiji 2008. na pet godina zatvora zbog pokušaja krijumčarenja 203 kilograma kokaina, vrednog 10 miliona evra, preko luke u Antverpenu.

U Srbiji mu je takođe i u ovom trenutku u toku suđenje zbog organizovanja međunarodne kriminalne grupe, koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Naime, Jovanović je hapšen u maju 2013. u međunarodnoj akciji “Arka”, koju je koordinirao “Evropol” i u kojoj su članovi njegove grupe uhapšeni u sinhronizovanim akcijama u Holandiji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

#Nezavisni policijski sindikat Srbije

#Policija

#Sindikat

'